Logistik- och produktionskoordinator sökes till Alelion

Logistik- och produktionskoordinator sökes till Alelion

Drivs du av ny hållbar teknologi och innovation? Vill du arbeta på ett bolag vars drivkraft är att bidra till att lösa morgondagens energiutmaning? Vi söker just nu en person som kommer att vara ansvarig för bolagets logistik och produktionskoordinering. Låter det som något för dig? Välkommen med din ansökan!

Din vardag
Alelion är ca 50 medarbetare som utvecklar och tillverkar systemlösningar för den revolutionerade litiumjonbatteritekniken. Deras produkter är av högsta kvalitet och under 2018 byggde de Sveriges första fabrik för storskalig produktion av litiumjonbatterisystem

Som Logistik- och produktionskoordinator kommer du ha en dynamisk arbetsroll med mycket ansvar. Du kommer huvudsakligen ha fyra ansvarsområden; resursplanering, logistik, materialplanering samt orderläggning. Det innebär att dina arbetsuppgifter kan pendla från att planera produktion och säkerställa materialflödet i tillverkning, till att ansvara för transport och leverans av produkt till kund.

Ytterligare exempel på arbetsuppgifter:
  • Tullhantering/transport för farligt gods(ADR)
  • Kommunikationsansvar med transportbolag
  • Tillgodose material för serietillverkning
  • Registrering av försäljningsorder i Monitor
  • Planera resurser för prototypbyggnation
Du kommer att tillhöra ett litet sammansvetsat team med en lättsam stämning och högt i tak. Du jobbar även tätt ihop med säljorganisationen och andra interna/externa aktörer.

Vem är du?
  • Du har en eftergymnasial utbildning med inriktning mot logistik eller motsvarande
  • Du har ett par års arbetslivserfarenhet inom logistik/materialplanering
  • Du har erfarenhet av att arbeta i affärssystem, gärna i Monitor
  • Du har goda kunskaper i Excel
  • Det är meriterande om du har erfarenhet av produktionsplanering inom tillverkningsindustrin
Som person är du ansvarstagande och har en stark egen drivkraft. Du trivs i en roll där du självgående leder det dagliga arbetet. Du har en dessutom en god samarbetsförmåga och gillar att arbeta tätt med dina kollegor. Alelion genomsyras av ett ödmjukt och prestigelöst arbetsklimat - känner du igen dig i det kommer du att passa in i deras företagskultur.

Vill du veta mer?
I den här rekryteringen samarbetar vi med Nexer Recruit. Vill du veta mer, kontakta rekryteringskonsult på christian.nodelijk@nexergroup.com alternativt på 073-085 32 31.

Välkommen med din ansökan på www.sigmarecruit.se/jobb. Då urval och intervjuer sker löpande ber vi dig skicka din ansökan så snart som möjligt.

Detta är en direktrekrytering vilket innebär att du kommer anställas direkt av Alelion.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Administration
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 15 juli 2021 (27 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

När Alelion Energy Systems AB bildades redan 2006 var de pionjärer inom litiumjonbatteriteknik. Sedan starten har en mängd produkter utvecklats inom olika områden. Främst har de arbetat med fordon och materialhantering, särskilt eldrivna gaffeltruckar och andra fordon för lager och transport, där litiumjonteknologin gör stor nytta både för kundernas affär och för vår gemensamma miljö. Bolaget är nu etablerat och fortsätter att leverera högprestandalösningar med väl beprövad teknik. Batterierna skapar besparingar hos såväl mindre företag som stora internationella företag. Alelion Energy Systems AB har högt ställda krav på kvalitet. Tack vare deras breda erfarenhet av fordons- och materialhanteringsindustrin kan de leverera produkter i världsklass. Smarta energihanteringssystem är en viktig komponent för att de ska lösa morgondagens energiutmaning.