Group Financial Controller till New Wave Group, Göteborg

Group Financial Controller till New Wave Group, Göteborg

New Wave Group söker en Group Financial Controller till företagets huvudkontor i centrala Göteborg. Tjänsten innebär ansvar för koncernens finansiella rapportering och redovisningsprinciper samt transfer pricing dokumentation. Tjänsten rapporterar till CFO.

Tjänsten

Du ansvarar för koncernens finansiella rapportering vilket innebär månads-, kvartals- och årsrapportering. Tjänsten inkluderar även ansvar för koncernens redovisningsprinciper och policys. Du kommer att ha mycket kontakt med dotterbolag, både inom Sverige och internationellt, och ansvara för att dessa följer uppsatta rutiner för redovisning och rapportering till huvudkontoret.

Du kommer även att ha ansvaret för koncernens transfer pricing dokumentation.

Profil

Vi söker dig med högskoleutbildning med inriktning mot ekonomi och redovisning samt minst 3-5 års erfarenhet av kvalificerad redovisning. Kanske har du några års revisorserfarenhet kombinerat med erfarenhet av att arbeta med kvalificerade redovisningsfrågor på ett företag. Vi ser gärna att du har varit verksam i en internationell miljö med bla erfarenhet av IFRS. Engelska som är vårt koncernspråk behärskar du flytande i tal och skrift.

Vi ser att du är driven, analytisk och strukturerad. Du är trygg i dig själv och din yrkesroll och tar ansvar i ditt arbete. Som person trivs du med självständigt arbete och att ha många projekt pågående samtidigt. I den här rollen söker vi dig som är kommunikativ och vill skapa och bygga relationer med andra bolag inom koncernen. Arbetet innebär mycket kontakt med människor och kräver en god servicekänsla.

Du har en positiv inställning, ett flexibelt förhållningssätt och trivs i en organisation som kännetecknas av entusiasm, entreprenörs- och framåtanda.

Tjänsten innefattar en del resande, både i Sverige och internationellt (Europa, Asien, USA).

Vad erbjuds du hos oss?
  • En utvecklande roll som Group Financial Controller på vårt huvudkontor mitt i centrala Göteborg
  • Chansen att verka i ett entreprenörsdrivet och internationellt företag i en bred och spännande miljö
  • Att arbeta i en verksamhet med flera välkända varumärken bla Craft och Orrefors Kosta Boda
Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)

Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.

Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.

Vi välkomnar din ansökan!

Sökord; finance manager, "financial controller", controller, "business controller", ekonom, redovisning, verksamhetscontroller, "group financial controller", revision, IFRS
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Meritmind AB
Hemsida http://www.meritmind.se/
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

New Wave Group är en tillväxtkoncern som skapar, förvärvar och utvecklar varumärken och produkter inom profilbranschen samt sport-, gåvo- och inredningssektorn. Koncernen ska nå synergier genom att samordna design, inköp, marknadsföring, lager och distribution av sortimentet. Koncernen ska erbjuda sina produkter inom profilmarknaden och detaljhandelsmarknaden för att nå god riskspridning.

New Wave Group har ca 2 050 anställda på knappt 80 dotterbolag i 18 länder. Omsättningen uppgick 2021 till 6 719 msek. Till koncernens varumärken hör Ahead, Clique, Craft, Cutter & Buck, Harvest, Jobman, Kosta Boda, Orrefors, Pax, ProJob, Sagaform, Seger m.fl.

New Wave Group-aktien är noterad på OMX Stockholm Mid Cap. Läs mer om företaget på http://www.nwg.se/hem.html

I denna rekryteringsprocess samarbetar New Wave Group med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Susanne Areschoug på 0701-660 803. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.