Verktygsprovare till NKC Manufacturing Sweden AB, Göteborg

Verktygsprovare till NKC Manufacturing Sweden AB, Göteborg

Vi erbjuder en trygg anställning i ett stabilt bolag som snart firar 100 år!

NKC Produktionsteknik arbetar med processförbättringar och medverkar vid framtagning av nya produkter och processer. Vi står inför många spännande nya utmaningar framöver där verktygsprovare är en viktig kugge och kärnan i verksamheten.

Då en av våra Verktygsprovare går i pension nästa år söker vi nu en ersättare.

Verktygsprovare

till Göteborg

Arbetsuppgifter

Som verktygsprovare inom produktionsteknik arbetar du med processförbättringar, framför allt inom vår tillverkning av pressade plåthållare till sfäriska radialrullager. Det innebär att du tillsammans med konstruktör medverkar vid framtagning av nya verktyg samt förbättrar befintliga verktyg. I arbetet ingår också slipning, svarvning, manuellt bänkarbete och sänkgnistning för underhåll av befintliga verktyg, samt underhåll och justering av verktyg för formsprutning.

På sikt kommer du vara kunskapsbärare inom pressning och du blir en viktig del i vårt arbete med verktygsprovning och verktygsutveckling. Du blir ett stöd för produktionspersonalen och du kommer även att medverka i nyinvesteringar där vi ser att du bidrar med verktygs- och provningskunskap. Resor kan förekomma.

"Jag började på NKC/SKF 1972. Jag hade tillverkat detaljer/pressverktyg innan och fick erbjudande att ta nästa steg att fördjupa mig. Det är ett väldigt utvecklande och varierande arbete. Ett nytt område har införts i produktionen, plast, och det har jag kunnat fördjupa mig i.

Arbetsdagen börjar med pulsmöte där hela gruppen deltar och dagens aktiviteter diskuteras gemensamt. Vi lyfter dagsaktuella problem och de resurser som krävs tillsätts för att lösa saken. Vi har en trivsam grupp med bra stämning. Vi jobbar tight med konstruktörer och processutveckling och är mycket problemlösningsfokuserade. Samarbetet mellan alla i företaget är en stor fördel."

- Christer Jardebrand, Verktygsprovare

"NKC är ett lagom stort företag där man arbetar tillsammans och har kontakt med de flesta i organisationen. Jag trivs i rollen som teknisk chef där jag får möjlighet att leda avdelningen framåt i tekniska frågor tillsammans med gruppen. På NKC styr man sina aktiviteter under eget ansvar. Det är en platt organisation med nära till beslut och delaktighet.

Medarbetarna och vårt arbetssätt, där vi gemensamt hjälps åt att lösa problem, samt möjligheterna och variationen i arbetet, är vad som får NKC att kännas som en modern arbetsplats. För att trivas hos oss bör man vara driven, systematisk, lite enveten och öppen som person då man har många kontaktytor.

Vår organisation bygger på långsiktighet och visionen är att finnas i 100 år till! "

- Roger Jonsson, teknisk chef

Kvalifikationer
  • Teknisk utbildning från gymnasium eller motsvarande erfarenhet
  • Praktisk erfarenhet av plåtbearbetning, verktygsprovning och ritningsläsning alternativt erfarenhet som verktygsprovare mot pressverktyg eller verktyg för formsprutning
  • Kunskap i engelska
  • Meriterande om du är utbildad verktygsmakare
  • Meriterande med 6 sigma erfarenhet
Som person är du initiativrik, noggrann och kommuikativ, du arbetar bra såväl självständigt som i grupp. Uppgifterna ställer krav på analys- och problemlösningsförmåga.

Kontakt och ansökan

Vill du ha ytterligare information är du välkommen att kontakta

Intenso Teknikrekrytering Nicole Diener på 0735-258686.

Urval och intervjuer sker löpande.

Välkommen med din ansökan!

Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Industri & Anläggning
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Intenso Teknikrekrytering AB
Sista ansökningsdag 14 mars 2021 (54 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

NKC Manufacturing Sweden AB är ett helägt dotterbolag till NKC, Nakanishi Metal Works Co. LTD som ligger i Osaka Japan. En familjeägd koncern som består av 19 bolag, med tillverkningsanläggningar i världsklass, i och utanför Japan, som exporterar högkvalitativa produkter till alla hörn av världen. Sedan grundandet 1924 är ledorden innovation och flexibilitet, som har gjort det möjligt för oss att hålla jämna steg med alla förändrade marknadskrav.

NKC flyttar fram positionerna inom teknik för våra två kärnområden: Cages och Automotive. NKC arbetar för att maximera sin potential inom dessa kärnområden för framtiden. Vi strävar hela tiden för att möta eller överträffa förväntningar i alla delar av vår verksamhet, från planering och utvecklingsstadiet, genom design, tillverkning, genomförande och uppföljning.

Sökord: