Konstruktör till NKC Manufacturing Sweden AB, Göteborg

Konstruktör till NKC Manufacturing Sweden AB, Göteborg

Vi erbjuder en trygg anställning och utvecklingsmöjligheter i ett stabilt bolag som snart firar 100 år!

NKC Produktionsteknik arbetar med processförbättringar och medverkar vid framtagning av nya produkter och processer. Vi arbetar med många spännande utvecklingsprojekt och står inför fler utmaningar framöver och behöver en konstruktör till Hållarefabriken i Göteborg.


Konstruktör

Göteborg


Om arbetet
Som konstruktör på NKC har du fokus på vår produktion av ca 600 olika hållare, vilket är den viktigaste komponenten i ett rullager. Teknikavdelningen består av 11 personer vilket innefattar projektledare, konstruktörer och verktygsprovare som arbetar i ett nära samarbete med verktygsprovning, verktygsservice och våra externa verktygstillverkare.

Arbetsuppgifter
 • Konstruktion och ritningsframtagning av pressverktyg för plåtformning och stansning
 • Fixturering för skärande bearbetning och tillhörande verktygskoncept
 • Utveckla konstruktionsregler, dokumentera och uppdatera ritningsunderlag
 • Dokumentera och anpassa verktyg för våra processer
 • Utveckla nya verktyg och processer
 • Driva förbättringsprojekt av verktyg och maskiner eller andra speciallösningar


"NKC är ett lagom stort företag där man arbetar tillsammans och har kontakt med de flesta i organisationen. Jag trivs i rollen som teknisk chef där jag får möjlighet att leda avdelningen framåt i tekniska frågor tillsammans med gruppen. På NKC styr man sina aktiviteter under eget ansvar. Det är en platt organisation med nära till beslut och delaktighet.

Medarbetarna och vårt arbetssätt, där vi gemensamt hjälps åt att lösa problem, samt möjligheterna och variationen i arbetet, är vad som får NKC att kännas som en modern arbetsplats. För att trivas hos oss bör man vara driven, systematisk, lite enveten och öppen som person då man har många kontaktytor.

Vår organisation bygger på långsiktighet och visionen är att finnas i 100 år till!"

- Roger Jonsson, teknisk chef

"Jag kom till NKC i maj 2020. Jag har tidigare jobbat med industriautomation som mekanikkonstruktör, där jag tagit fram speciallösningar och robotautomation. Före det har jag en bakgrund inom legomekanisk tillverkning.

Det som lockade mig att söka var möjligheten att få jobba för en kontinuerlig produktion där jag får ta ett längre ansvar och följa upp beslut i konstruktionsprocessen. Det är också givande att få ha fokus på verktygens livslängd och att skapa en robust process.

Det är en givande arbetsplats med stort ansvar och frihet. Det finns en långsiktighet på företaget och en vilja att utvecklas. I detta finns mycket utrymme för att utveckla och sätta prägel på produktionen. Mera automatiserade processer ställer nya och spännande krav på tekniken och konstruktörens roll att kunna sy ihop all teknik. "

- Robin Bergman, konstruktör

Kvalifikationer
 • Konstruktion och ritningsframtagning i 3D CAD
 • Strukturerat arbete i PDM-system
 • Teknisk högskolekompetens
 • Goda kunskaper i Svenska och Engelska
Meriterande
 • Erfarenhet av pressning och plåtbearbetning
 • Praktisk erfarenhet som maskinställare, maskinoperatör eller liknande
 • Erfarenhet av skärande bearbetningsmetoder
 • Kunskap om hållfasthetsberäkning
 • Kunskap kring Kaizen, Six Sigma och Lean
Kontakt och ansökan

Vill du ha ytterligare information är du välkommen att kontakta Nicole Diener, Intenso Teknikrekrytering, på 0735-258686 eller Roger Jonson, Teknisk chef på 0705-111552.

Skicka in din ansökan via ansökningsknappen. Urval och intervjuer sker löpande.

Välkommen med din ansökan!
NKC Manufacturing Sweden AB är ett helägt dotterbolag till NKC, Nakanishi Metal Works Co. LTD som ligger i Osaka Japan. En familjeägd koncern som består av 19 bolag, med tillverkningsanläggningar i världsklass, i och utanför Japan, som exporterar högkvalitativa produkter till alla hörn av världen.

Sedan grundandet 1924 är ledorden innovation och flexibilitet, som har gjort det möjligt för oss att hålla jämna steg med alla förändrade marknadskrav. NKC flyttar fram positionerna inom teknik för våra kärnområden: Cages och Automotive. Vi strävar hela tiden för att möta eller överträffa förväntningar i alla delar av vår verksamhet, från planering och utvecklingsstadiet, genom design, tillverkning, genomförande och uppföljning. Vi är 121 medarbetare och företaget omsätter ca. 350 msek.

Sökord: ingenjör, ingenjörer, konstruktion, CAD, cam, konstruktörer, maskinteknik, mekanik
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Övrigt
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Intenso Teknikrekrytering AB
Sista ansökningsdag 21 okt 2021 (25 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Denna rekrytering hanteras av Intenso Teknikrekrytering som är specialiserade på rekrytering och search av chefer och specialister inom teknik och IT. Vår vision är att rekrytering ska vara enkelt. Vi har lösningarna som gör det enkelt. Oavsett hur ni vill att vi hjälper er så finns det en enkel lösning hos oss. Vi ska ge vår kunder kostnadseffektiva lösningar med hög leveransprecision. Search är en viktig del i vårt arbete. För våra uppdragsgivare är det en trygghet att veta att oddsen för en lyckad rekrytering är goda även i de svåraste fallen. Vi ingår i samma koncern som Säljpoolen, ett av Sveriges ledande rekryteringsföretag inom sälj och marknadsföring. Med hjälp av vårt gemensamma, egenutvecklade rekryteringssystem Masterhelp har vi byggt upp en stor databas av kvalificerade kandidater och smarta tekniska lösningar för effektiv rekrytering.