Power Field Service Operations Lead

Power Field Service Operations Lead

I rollen som Power Field Service Operations Lead kommer du att vara en del av vårt energinätverks team på den operativa sidan hos NIO Sverige. Du kommer i denna roll att ansvara för att garantera driften hos vårt laddningsnätverk och att åka ut för nödvändigt underhåll och uppgraderingsarbete. Vi prioriterar människor i Göteborgs och Malmöområdet men du kommer också kunna bli prioriterad för vårt kontor i Stockholm.

Den ideala kandidaten har goda kunskaper i att hantera flera projekt samtidigt, anpassa sig till externa faktorer och oförutsägbara händelser tillsammans med ledning inom "power-teamet". Du bör även ha god vana i problemlösning och att leda interna samt externa team. Du kommer att rapportera till vår Head of Power i Sverige.

Arbetsuppgifter
 • Ansvara för fältteknisk service, underhåll, troubleshooting, reparation av laddnings och swap stationer där du även ska arbeta som en ledare inom NIO Sveriges fälttekniska team och koordinera den dagliga agendan för vad som bör göras.
 • Slutföra preliminära platser för uppbyggnad av vårt laddningsnätverk där konstruktion, installation, driftsättning samt underhåll av våra power swap stationer och "supercharger" stationer ingår i det dagliga arbetet.
 • Genomföra förstudier för att bekräfta att det specifika läget som undersöks når upp till de krav som finns för swap och laddningsplatser.
 • Guida och samordna installation såväl som errorhantering av utrustning för att säkerställa kontinuerlig drift för vårt laddningsnätverk.
 • Ständigt beakta den operativa statusen där inspektion på plats , såväl som underhåll och akutunderhåll ingår för att säkerställa hög kvalite utav driften.
 • Förbättra och optimera de tekniska strategier & planer som finns för NIO Sveriges laddningsnätverk, och ansvara för en effektiv implementering av potentiellt förbättringsarbete.
 • Ansvara för det operativa team som hanterar "on site" swap stationerna.
Erfarenhetskrav:
 • 5 års erfarenhet som elingenjör är att föredra men inget krav
 • Bred erfarenhet inom "on site" errorhantering, samt att ansvara för installation utav hög volts-kraft, låg-volts kraft utrustning med motsvarande underhålls licens.
 • Du känner till 20kV och sub 20kV distributionssystem.
 • Kunskap inom kraftnätverks system och de driftmässiga procedurerna och tillhörande säkerhetsregleringar.
 • En utmärkt förståelse för "customer service" och ett strukturerat logiskt tänkande.
 • Ett entreprenörskaps orienterat "mindset" där du bör vara bekväm i situationer som kräver flexibilitet, tidskänslighet, problem som kräver kreativa lösningar och ett intresse för att bygga upp system från grunden.
 • En positiv attitud där du som person trivs i grupp och du är även bekväm med att samarbeta med, samt driva ett team framåt.
 • Resultat-orienterad och med ett öga för helhetsbilden såväl som ett detaljtänk.
 • En utmärkt förmåga att hantera 10+ projekt samtidigt och under strikta deadlines.
 • Teamwork erfarenhet, en förmåga för att ständigt lära dig nya saker och hög stresstålighet.
 • Flytande i tal och skrift i Svenska och Engelska; andra språk är ett plus.
 • Möjlighet att kunna resa frekvent.
 • Giltigt B-körkort
Om du tycker att detta låter intressant och om NIOs varumärke är något som fångar din uppmärksamhet, så tar vi gärna emot din ansökan med öppna armar.

Det här är inte bara ett annat jobb, det är en möjlighet att gå med i en rörelse och få påverka konverteringen till ett mer hållbart sätt att transportera sig på. Om du brinner för förändringsarbete som positivt påverkar samhället, ansök.
Mer info
Telefon 0700427030
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Fordon, Fordonstekniker, Industri & Anläggning, Anläggningsarbete, Teknik & Ingenjör, Servicetekniker
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.nio.com/
Sista ansökningsdag 19 aug 2022 (50 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Hej Sverige, vi är NIO.
Vi erbjuder nästa generations smarta och högpresterande elfordon i premiumsegmentet.

Blue Sky Coming beskriver vår filosofi om en ljusare och mer hållbar framtid. Det är det som driver oss – varje dag, över hela världen. Vill du följa med på en spännande och rolig resa där vi tillsammans gör stor skillnad?

Vilka vi är
NIO är en innovativ pionjär och ledande tillverkare av elfordon. Vi grundades 2014 och är idag noterade på tre börser, New York, Hong Kong & Singapore. Vårt uppdrag är att bygga en community baserad på intelligenta elbilar som skapar glädje & entusiasm där vi och våra användare utvecklas tillsammans med användarna.

Allt handlar om våra användare.
Bilindustrin står inför radikala förändringar. I synnerhet ligger fokus på olika användarupplevelser och innovation av teknologier. Vi ger våra användare en ny, smidigare definition av konceptet "att vara bilägare".

Framtiden är nu.
På NIO utmärker vi oss genom våra kontinuerliga tekniska innovationer, såsom våra ledande batteribytesteknologier, "Battery as a Service" eller BaaS, som vi kallar det i dagligt tal. Det gäller även våra unika autonoma körtekniker och "Autonomous Driving as a Service", som vi har kallat ADaaS. Dessutom sticker alla våra modeller ut med sin tilltalande design och höga kvalitet. En kvalitet som ger våra användare några av de bästa garantivillkoren och tjänsterna på marknaden.

Nu är det dags.
2022 blir året då NIO verkligen expanderar med raketfart. Vi kommer att etablera oss under de kommande åren i ett stort antal europeiska länder – och Sverige redan i år. Se mer om oss och vårt unika koncept på www.nio.com.