Datasamordnare Västlänken

Datasamordnare Västlänken

Vi har fått förmånen att bygga flera etapper av Västlänken - några av de mest komplexa och tekniskt utmanande anläggningsprojekten i modern svensk historia. Vi söker nu en Datasamordnare till en mångsidig roll där personen är navet i projektet för all informationsstyrning och digital samverkan. Du kommer att vara en del av ett team där vi utmanar oss själva för att leverera de bästa hållbara lösningarna i en organisation med goda värderingar, hög miljömedvetenhet och en stark vilja att lyckas.

Rollen hos oss
Som datasamordnare arbetar du i nära samarbete med projektering och projektledning där du stödjer projektet inom digital projekthantering och ser till att rätt informationen finns tillgänglig, för rätt instans inom projektet och till externa parter, i rätt tid.

Du säkerställer att information levereras enligt gällande arbetsmetodik samt följer upp kontraktuella krav på digitala leveranser där du är väl insatt i olika informationssystem som används för datalagring och informationsdelning. Det kan innebära att sköta behörigheter och konfigurera system, leverera förteckningar, säkerställa att namnsättning av filer följer projektets krav, utbilda och stötta i frågor som berör informationshantering samt ha övergripande koll på handlingar som ingår i leveranserna.

För att befintliga arbetssätt ska utvecklas, förankras och användas i projekten kommer du aktivt att arbeta med att utveckla och kommunicera den administrativa processen för informationsstyrning och digital samverkan, internt och externt. Du kommer också ingå i olika mötesforum som berör informationsstyrning där du bidrar med din expertis på området.

Din profil
Du har flera års erfarenhet som Data/Informationssamordnare med erfarenhet av digitala system, känsla för hur dessa samspelar samt ett intresse för modeller och flöden. Det är meriterande med god kunskap om dokumenthanteringssystem såsom Bim360docs, PPi, eller Projectwise PDB och även ha arbetat i stora projekt tidigare.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och som person är du en social, självgående problemlösare som ser vad som behöver göras, tar egna initiativ, jobbar proaktivt och får saker gjorda. Du är lyhörd på verksamhetens behov och har en god förmåga att med ett helhetsperspektiv skapa förutsättningar för effektiva arbetssätt och kan skapa den struktur och ordning som krävs samt förmedla den på ett pedagogiskt sätt. Då en del arbete sker på engelska är detta ett krav på goda kunskaper.

Ytterligare information
Tjänsten är en tillsvidareanställning, med placering på projektet Västlänken E05 Korsvägen i Göteborg. Vi tillämpar provanställning på 6 månader för denna anställning.

Vid frågor är du välkommen att höra av dig till Sebastian Hårdh, HR-Partner sebastian.hardh@ncc.se. Urval och tillsättning sker löpande så registrera gärna din ansökan så snart som möjligt dock senast den 2019-11-30.

Kom och väx hos oss!
Du kommer att vara en del av ett team där vi utmanar oss själva för att skapa en bättre morgondag med hållbara lösningar av högsta klass. Du erbjuds en plats i en organisation med goda värderingar, hög miljömedvetenhet och en stark vilja att lyckas. Detta är bidragande orsaker till att vi har många nöjda och stolta medarbetare. Vi är stolta över att kunna erbjuda våra medarbetare stora utvecklingsmöjligheter i en spännande arbetsmiljö. Välkommen med din ansökan till oss!
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Data & IT, Databasadministration
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.ncc.se
Sista ansökningsdag 30 nov 2019 (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

NCC är ett av de ledande nordiska bygg- och fastighetsutvecklingsföretagen med en omsättning på drygt 57 Mdr SEK och 16 500 medarbetare. Med Norden som hemmamarknad är NCC aktiva inom värdekjedjan - utvecklar kommersiella fastigheter och bygger bostäder, kontor, industrilokaler och offentliga byggnader, vägar och anläggningar samt övrig infrastruktur. NCC erbjuder även insatsvaror som används vid konstruktion och tillhandahåller beläggnings- och vägtjänster. NCC skapar framtida miljöer för arbete, boende och kommunikation baserad på en ansvarig byggverksamhet som leder till en hållbar interaktion mellan människor och miljö.