Area Sales Manager (Göteborg)

Area Sales Manager (Göteborg)

Är du personen som kan utveckla vår verksamhet i Sverige?

Area Sales Manager – Göteborg

Marknaden växer kraftigt och inom några år förväntas downdraft utgöra omkring 40% av sålda köksfläktar. BORA har funnits på den svenska marknaden sedan 2015 och är idag marknadsledande inom sitt segment.

BORAs modeller är premiumprodukter med prisbelönt unik design och funktionalitet.

Efterfrågan på BORAs produkter ökar kraftigt och vi söker nu en passionerad säljare som vill vara med på vår spännande tillväxtresa som vi gör tillsammans i Sverige, i ett nära samarbete med kollegorna i Danmark och Norge.

'Vi söker en person som brinner för produkterna BORA och KWC och tar fullt ansvar för sitt distrikt. En ansvarstagande person som antar utmaningar, ser möjligheter och har tyngd i ord och handling. Erfarenhet från branschen är ett plus men rätt person är viktigast'

Arbetsuppgifter

Som Area Sales Manager blir ditt fokus att fortsätta utveckla affären tillsammans med våra befintliga återförsäljare men också bearbeta och etablera nya återförsäljare. Kunderna finns främst inom köksfackhandeln men även hustillverkare, arkitekter och byggentreprenörer som tillhör vår målgrupp. Du rapporterar till Landschef Sverige och utgår hemifrån. Tjänsten innefattar resor både med och utan övernattning.

Uppdrag:

  • Ansvar för försäljning av BORA downdraft och KWC köksblandare i din region
  • Bygga varumärkena BORA och KWC
  • Tillsammans med befintliga återförsäljare vidareutveckla konceptet
  • Skapa nya affärer och identifiera nya marknadssegment
  • Delta vid mässor och kundevent i Sverige och Europa

Din profil

Till rollen söker vi en passionerad erfaren säljare som brinner för affären och produkten. Du har ett moget affärsmannaskap, en stark vilja att lyckas och en utpräglad förmåga att skapa goda relationer med både nya och befintliga kunder.
Du har ett starkt driv och gillar att arbeta självständigt.

Vi ser gärna att du har erfarenhet från B2B-försäljning eller anknytning till köksbranschen. Har du tidigare arbetat med teknisk försäljning eller inom vitvarumarknaden kan det vara en fördel.

Vi erbjuder
  • En unik möjlighet att bygga marknad med premiumprodukter
  • Arbeta i ett dynamiskt skandinaviskt team
  • En varm och positiv företagskultur med utpräglat kundfokus
  • Skapa din egen framgångsrika vardag
  • Ett fritt arbete, men med högt ställda krav

Kontakt

För mer information om tjänsten, kontakta Landschef Måns Gustafsson mans@engebretsen.no eller 0727-345 268 för en konfidentiell och informell pratstund om tjänsten.

Ansökan med CV skickas till Peternille Rostad peternille@engebretsen.no

Urval och intervjuer sker löpande.

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Försäljning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://mortenengebretsen.se/
Sista ansökningsdag 16 juli 2022 (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Morten Engebretsen AS, har valts till återförsäljare av
BORA i Skandinavien. Morten Engebretsen grundades 1901 i
Norge och är en distributör av flera berömda kvalitets- och design produkter för badrum, kök, storkök och industri. Intäkterna är främst genom grossister, rörmokare, kök och foodservice samt genom distributörer, konsulter och arkitekter. Företaget växer snabbt, har satt upp ambitiösa mål för framtiden och vill nu förstärka teamet med flera säljare av BORA och andra delar av produktportföljen i Sverige, Danmark och Norge. Bolaget har för närvarande 22 anställda och en omsättning på ca 230 miljoner. Våra värderingar är "rask, ryddig och rå". Vi räknar med att fördubbla omsättningen under de kommande åren.

BORA erbjuder en revolutionerande lösning för bänkventilation som drar ånga, matos och fett direkt från spishällen.
100% cleanrate och inga fettpartiklar som flyger runt i köket/rummet. Denna metod är mycket mer effektiv än konventionella köksfläktar och med sin unika design och genomgående höga kvalitet är BORA redan en av världens mest sålda bänkfläktar.
Förutom att försköna alla kök, är detta ett "måste" för dem som lockas av design, kvalitet och inredning.