HR & Change Manager till Midroc Alucrom, Göteborg

HR & Change Manager till Midroc Alucrom, Göteborg

Är du en självgående person med starkt eget driv som vill bli en viktig del av Midroc Alucroms strategiska utvecklingsresa? Då kan detta vara rätt jobb för dig.

Som HR Manager får du ett tydligt mandat att utveckla arbetet både inom ditt ansvarsområde och i hela verksamheten. Tillsammans med VD och övriga medlemmar i ledningsgruppen arbetar du med att förbättra och förnya företaget och ta fram strategier för att möta nuvarande och framtida utmaningar. Du kommer att vara en aktiv ledare/utförare av strategiskt viktiga förändringar som skapar grunden för att uppnå rätt effekt i verksamheten.

Du kommer att ha personalansvar för HR-avdelningen och ett övergripande ansvar för såväl strategiska som operativa HR-frågor i vår verksamhet i Sverige, Finland och Polen. Du ingår i företagets ledningsgrupp och rapporterar till engelsktalande VD.
  • Övergripande ansvar för samtliga HR-relaterade frågor
  • Bollplank till VD & ledningsgrupp
  • Nyckelperson i förändringsarbete
  • Driva kultur- och värderingsarbete
  • Driva och utveckla företagets HR-processer och aktiviteter,
  • Utveckling av företagets process kring arbetsrotation och kompetensförsörjning
  • Arbetsrätt och förhandling,
  • Deltar i och bidrar till Midroc koncernens strategiska HR-arbete samt best practice i det koncernövergripande HR-nätverket med övriga verksamheters HR-chefer.
Vi söker dig som har en akademisk examen alternativt eftergymnasialutbildning inom personalområdet och gedigen erfarenhet av strategiskt och operativt HR-arbete och stor vana av förändringsarbete gärna i en industriell/tillverkande miljö. Vi ser positivt på om du har internationell erfarenhet.

Som HR chef bidrar du med din gedigna erfarenhet och vana att arbeta med förändringsarbete. Du har en förtroendeingivande och prestigelös personlighet och du driver med stor ansvarskänsla och initiativ HR frågorna på ett strukturerat sätt och du vinner förtroende i organisationen genom att pragmatiskt möta och lösa olika problemställningar. Du är handlingskraftig och tycker om att ta ett helhetsansvar. Du har en målinriktad inställning i din strävan efter att åstadkomma goda resultat för verksamheten. Du kommunicerar obehindrat på engelska både i tal och skrift som är Alucroms koncernspråk.

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev på engelska via www.jerrie.se. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta Malin Persson på 0735-124498 alt malin.persson@jerrie.se.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll HR & Personal, Personalchef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Jerrie AB
Sista ansökningsdag 7 apr (17 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Midroc Alucrom Group (etablerat 1953) är Sveriges klart största rostskyddsentreprenör med verksamhet på flera platser i Sverige, Finland & Polen. Kärnverksamheten är blästring & avancerad ytbehandling på våra fasta målningsstationer eller som entreprenader i fält. Våra marknadssegment innefattar bland annat tillverkande stålindustri, olja & gas, petrokemi, energi, papper & massa, broar och övrig infrastruktur samt tunga fordon. Tillsammans med våra dotterbolag är vi 330 medarbetare och omsatte 368 miljoner SEK under 2017. Vår solida ekonomi i kombination med en stark ägarstruktur, gör att vi inte bara kan driva och finansiera vår dagliga verksamhet, utan också utveckla den med ny produktionsutrustning och innovativa produktionslösningar.

Midroc Alucrom ingår i Midroc Europe som är en heltäckande partner inom områdena fastighet, bygg, industri och miljö. Vårt mål är att stärka kundens konkurrenskraft och att genom hållbara lösningar och nytänkande vara med och bidra till en bättre framtid. Verksamheten är internationell med Sverige som utgångspunkt. Vi är 3600 medarbetare i 16 rörelsedrivande bolag som tillsammans omsätter ca 5,6 miljarder kronor.