Finance Manager till Midroc Alucrom, Göteborg

Finance Manager till Midroc Alucrom, Göteborg

Är du en självgående och driven person som gillar att driva förändring och skapa struktur? Här blir du en viktig del av Midroc Alucroms strategiska utvecklingsresa!

Som Finance Manager får du ett tydligt mandat att utveckla arbetet inom ditt ansvarsområde. Tillsammans med VD och ledningsgruppen arbetar du med att förbättra och förnya företaget och ta fram nya strategier för att möta nuvarande och framtida utmaningar.

I rollen som Finance Manager förväntas du ta det övergripande ansvaret för alla aktiviteter inom finansområdet och driva utvecklingen av en sammanhållen och proaktiv finansavdelning. Du har ett personalansvar och ingår i ledningsgruppen samt rapporterar till Alucrom gruppens VD. Rollen är placerad på Alucroms huvudkontor i Göteborg.

Övergripande ansvarsområden:
  • Budget och prognosprocess
  • Månads - och årsbokslut på koncernnivå
  • Uppföljning och analys av utfall
  • Business Controlling
  • Ekonomistyrning
  • Cash Flow och finansiella flöden
  • Leda, utveckla och fördela arbetet på finansavdelningen
Vi söker dig som har akademisk utbildning inom ekonomi och gedigen erfarenhet av liknande arbete med fördel från producerande verksamhet. Du har stor erfarenhet och kompetens inom marknadsnära business controlling och finansiell planering. Erfarenhet av fusion och förvärv ses positivt på.

Som person är du affärsorienterad, driven och analytisk samt har lätt för att se samband och synergier, gärna med perspektiv från andra länder. Du förstår de finansiella behoven som behövs för att få till en god lönsamhet. Du har dessutom god förståelse och erfarenhet kring redovisning, kostnadsstrukturer och allokering av kostnader.

Du har god erfarenhet av att driva förändringsarbete och har ett engagerat och prestigelöst sätt som gör att du har förmåga att hjälpa till där det krävs.

Du är resultatdriven och driver självständigt ditt arbete mot uppsatta mål och du arbetar effektivt med moderna IT verktyg.

Låter det här intressant? Tveka då inte att ansöka snarast!

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev på engelska via www.jerrie.se. Urval sker löpande så ansök snarast. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta Malin Persson 0735-124498 alt malin.persson@jerrie.se
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Ekonomi, Ekonomichef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Jerrie AB
Sista ansökningsdag 5 maj 2019 (15 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Midroc Alucrom Group (etablerat 1953) är Sveriges klart största rostskyddsentreprenör med verksamhet på flera platser i Sverige, Finland & Polen. Kärnverksamheten är blästring & avancerad ytbehandling på våra fasta målningsstationer eller som entreprenader i fält. Våra marknadssegment innefattar bland annat tillverkande stålindustri, olja & gas, petrokemi, energi, papper & massa, broar och övrig infrastruktur samt tunga fordon. Tillsammans med våra dotterbolag är vi 330 medarbetare och omsatte 368 miljoner SEK under 2017. Vår solida ekonomi i kombination med en stark ägarstruktur, gör att vi inte bara kan driva och finansiera vår dagliga verksamhet, utan också utveckla den med ny produktionsutrustning och innovativa produktionslösningar.

Midroc Alucrom ingår i Midroc Europe som är en heltäckande partner inom områdena fastighet, bygg, industri och miljö. Vårt mål är att stärka kundens konkurrenskraft och att genom hållbara lösningar och nytänkande vara med och bidra till en bättre framtid. Verksamheten är internationell med Sverige som utgångspunkt. Vi är 3600 medarbetare i 16 rörelsedrivande bolag som tillsammans omsätter ca 5,6 miljarder kronor.