Technical Packaging Manager till Micvac

Technical Packaging Manager till Micvac

Förpackningsutvecklare med stort intresse av att hjälpa våra kunder i hela världen att bli framgångsrika. Så skulle man kort kunna beskriva din roll.

Som Technical Packaging Manager är du delaktig i att leda och driva interna och externa projekt inom förpackningsutveckling. Din vardag präglas till stor del av leverantörs- och kundkontakter där du har en dialog om och är ett stöd kring tekniska frågeställningar i första hand med fokus på Micvacs unika förpackning men också kring övriga delar av Micvacmetoden. En viktig del i ditt ansvar blir att ansvara för implementering av vår förpackningslösning, utveckling/anpassning till kundens önskemål samt dokumentation av förpackningsmaterialet. Du rapporterar till chefen för teknikavdelningen. Du har ett nära samarbete med kollegorna på teknik, sälj, marknad, finans och supply.

Internt ansvarar du för utvecklingsprojekt för förpackningsmaterial tillsammans med Micvacs leverantörer. I den internationella miljön är resor en naturlig del av jobbet. Du har goda språkkunskaper i svenska och engelska, där engelska blir viktigast i mötet med kunder och leverantörer. Behärskar du dessutom ytterligare språk är det meriterande.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Produktutveckling
  • Ansvara för utvecklingsprojekt av förpackningsmaterial
  • Delta i utvecklingsprojekt av utrustning och förpackningsmaterial internt och med Micvacs leverantörer
Kvalitet och dokumentation
  • Ansvara för att specifikationer för förpackningsmaterial är korrekt och uppdaterat
  • Hålla sig uppdaterad på lagstiftningen inom FCM (Food Contact Material)
  • Ansvara för att förpackningsmaterialet följer lagstiftningen för FCM
Kundsupport
  • Troubleshooting för befintliga kunder både avseende utrustning och material
  • Delta i installation, igångsättning och utbildning av Micvacs utrustning och metod
Vi söker dig med civilingenjörsexamen inom plastförpackningsområdet och minst 1-2 års arbetslivserfarenhet som produktchef/produktutvecklare inom FCM. Du är intresserad av att arbeta både teoretiskt och praktiskt och att kombinera teori med tester i vår pilot plant eller hos kund.

Micvacmetoden innebär en kombination av utrustning, förpackningsmaterial och livsmedelsteknologi där alla 3 delarna är viktiga för helheten. I rollen ligger tyngdpunkten på förpackningsmaterial men ett brett tekniskt intresse och intresse för mat och matlagning är också viktigt. I utvecklingsprojekten måste också hänsyn tas till hur hållbar förpackningen är både ur ett miljö och ett kostnadsperspektiv.

Som person beskrivs du som öppen och utåtriktad och bra på att lyssna. Du är kund- och lösningsorienterad och trivs i sociala sammanhang. Du har lätt för att kommunicera med både ledare och specialister. Du värdesätter lagspel och är engagerad för att skapa ett gott arbetsklimat, men du trivs även att arbeta självständigt och du vågar stå upp för din sak.

För dig som lockas av att vara med att ta Micvac till nästa fas är detta ett jobb med framtidsmöjligheter!

Välkommen med din ansökan med dina LinkedIn uppgifter via jerrie.se .Ansök så snart du kan dock senart 27 juni.

Frågor? Kontakta Helene Hagman, 0708-204704, helene.hagman@jerrie.se eller Linked IN https://www.linkedin.com/in/helenehagman/. Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Civilingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Jerrie AB
Sista ansökningsdag 27 juni (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Micvac är ett innovationsföretag inom livsmedelsbranschen med fokus på god, nyttig och hållbar mat utan tillsatser. Vårt motto är ”Fresh thinking, served.” där grunden i vår affär är en unik metod för produktion och förpackning av kylda färdigrätter som idag används av livsmedelsproducenter världen över. Vi har också utvecklat moderna produktionsmetoder för restaurang och storhushåll. Bolaget står inför en stark internationell expansion. Försäljningen sker genom egen säljorganisation och via representanter och partners på flera olika internationella marknader, där Norden, Europa, Japan och USA står i fokus. Huvudkontoret finns i Mölndal där 15 personer arbetar.