Medins växer och söker erfarna marinbiologer!

Medins växer och söker erfarna marinbiologer!

Vi söker nu två marinbiologer med tidigare arbetslivserfarenhet.

Senior marinbiolog – avdelning marin miljö
På vår marina avdelning så arbetar vi med olika typer av inventeringar och utredningar i havsmiljön. Medins växer starkt inom den marina sektorn och vi söker dig som kan hjälpa oss att ta nästa steg i utvecklingen. Vi arbetar med miljöövervakning och inventeringar åt både företag och offentlig sektor. Vi söker dig som kan arbeta självständigt och driva våra projekt.

Som senior marinbiolog på Medins arbetar du från start till mål med fältinventeringar, analyser och rapportering. Du medverkar i projektens planering och följer upp efter utförande.

Du kommer också att arbeta med utredningar på vårt kontor i Mölnlycke varvat med olika biologiska inventeringar på båt. Tjänsten innebär i perioder många resdagar.

Du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Hos oss arbetar du brett tillsammans med över 30 andra biologer med olika spetskompetenser där limniska och marina frågeställningar blandas.

Senior marinbiolog – avdelning Konsult och MKB
På vår avdelning Konsult och MKB så arbetar vi med komplexa utredningar och tillståndsärenden. Resultaten används ofta av miljödomstolar eller av olika myndigheters experter. På Medins arbetar vi brett mellan våra avdelningar och här blandas frågor från både vattendrag, sjöar och hav. Frågorna är ofta komplexa och vi samarbetar med andra specialister från samarbetsparterners och myndigheter.

Vi söker dig söker dig som är flexibel och lösningsorienterad och som kan arbeta med MKB processer, tillståndsärenden och konsekvensanalyser i nära samarbete med våra kunder. Du har vana av att leda projekt och att ingå i ett team av experter. Tjänsten ställer höga krav på din förmåga att uttrycka dig sakligt i tal och skrift och du är van vid att skriva rapporter. Du samarbetar med experter på Medins och våra samarbetspartners för att få in underlag till dina rapporter.

Du utrycker dig obehindrat i både tal och skrift på engelska och svenska. Du är ansvarstagande, noggrann och strukturerad med en god känsla för detaljer. För att du ska trivas hos oss bör du vara prestigelös, flexibel och klara av att jobba i en föränderlig miljö som en stark utveckling innebär.

Vad Medins erbjuder dig
Som marinbiolog på Medins kommer du att arbeta i en positiv arbetsmiljö där vi bryr oss om varandra.

På Medins deltar alla under högsäsong ute på våra projekt. Din arbetsplats blir baserad i Mölnlycke utanför Göteborg, men arbetet omfattar även resdagar ute på fältundersökningar.

Båda tjänsterna är nya och kan delvis anpassas efter person och behov. Vi erbjuder en intern introduktion och upplärning i Medins arbetssätt, men det är viktigt att du redan har arbetslivserfarenhet från liknande arbetsuppgifter.

Urval: Intervjuer sker efter sista ansökningsdag. Löpande urval tillämpas ej.

Krav: Goda kunskaper i svenska i tal och text. Krav på flera års relevant arbetslivserfarenhet. Universitetsutbildning inom marinbiologi eller närliggande område. B-körkort är ett krav.

Placering: Tjänsterna hör till avdelningen Konsult och MKB respektive avdelningen Marin miljö. Båda med placering i Mölnlycke, utanför Göteborg.

Anställningsform: Tillsvidare. Provanställning kan komma att tillämpas till någon av tjänsterna om omständigheterna medger. Tillträdesdag kan anpassas för rätt person.

Sista ansökningsdag: 15 mars 2021.

Läs mer om oss på www.medinsab.se

Följ gärna vår verksamhet på www.facebook.com/MedinsBiologi

Rekryteringsfirmor samt webbsäljare ombedes vänligen att inte ta kontakt med Medins angående denna eller andra rekryteringar.
Mer info

Om arbetsgivaren

Medins Havs och Vattenkonsulter AB är specialiserade på undersökningar i vattendrag, sjöar och hav. Vi har många nya spännande uppdrag och behöver förstärkning. Medins är en av Sveriges ledande specialister inom utredningar i vattenmiljöer och hos oss får du ett stimulerande och omväxlande arbete. Våra uppdrag omfattar undersökningar av biologi, sediment, marinarkeologi, undervattensljud, sjömätning, undervattensfilmning, sonarkarteringar och andra typer av inventeringar i vattenmiljöer. Företaget har växt kraftigt under senaste åren och vi ser väldigt positivt på framtiden. Vi har nyligen fått pris som Årets företagare i Västra Götalandsregionen.