Verksamhetschef till uppdragsverksamheten, Medborgarskolan Region Väst

Verksamhetschef till uppdragsverksamheten, Medborgarskolan Region Väst

Vi söker en ledare till vår uppdragsverksamhet som främst består av arbetsmarknads- och integrationsprojekt i samarbete med Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, kommuner och ESF-rådet. Rollen innebär övergripande ansvar för uppdragsverksamheten med ett 40-tal anställda på flera orter i regionen.

Du kommer in i ett mycket spännande skede där ditt tydliga fokus blir att driva och utveckla verksamheten, genom nya satsningar och samarbeten med partners. Du är en coachande chef för tre gruppledare och ansvarar för att verksamheten når uppsatta mål, utvecklas och håller rätt kvalitet gentemot våra kunder.

Ansvar och uppgifter:
  • Fullt personal-, budget- och resultatansvar
  • Leda strategiskt utvecklingsarbete av verksamhet och organisation
  • Affärsutveckling, utformning av Business Case
  • Utveckla kvalitetsarbetet tillsammans med medarbetarna samt kvalitetsansvarig
  • Skriva anbud och föra upphandlingsstrategier framåt
  • Avtalshantering
  • Söka bidrag och ansvara för omvärldsbevakning
  • Aktiv medlem i regionledningen
Din bakgrund
Vi söker dig som med ditt engagerande ledarskap vill utveckla verksamhet, samarbete och kompetenta medarbetare. En förutsättning för rollen är din kunskap och ditt upparbetade nätverk inom arbetsmarknadsfrågor, samt flera års erfarenhet som ledare med fullt budget- och resultatansvar. Du har erfarenhet av att leda strategiskt utvecklingsarbete och har en mycket god affärsförståelse. Erfarenhet från idéburen organisation är till stor nytta och det är en fördel om du har arbetat med att driva projekt och skriva anbudsansökningar. Utbildningsmässigt tror vi att du har en relevant högskoleexamen. Du talar och skriver engelska och svenska på kvalificerad nivå.

Som person är du en trygg och modig ledare med hög integritet. Du har stor tillit till dina medarbetare och kan leda genom andra med tydliga mål och uppföljning. Vi söker dig som är utvecklingsorienterad och framåtsträvande, men som också har ett förvaltande perspektiv.

På Medborgarskolan erbjuder vi dig en arbetsplats som tillämpar tillitsorienterat ledarskap baserat på självledarskap och delaktighet. Vår vision "att skapa mod och möjligheter för alla människor" gäller även internt i organisationen. Vi har en öppen, välkomnande och engagerande miljö.

Din ansökan
I den här rekryteringen samarbetar Medborgarskolan med Jerrie. Välkommen med din ansökan via jerrie.se. Vid frågor, kontakta rekryteringskonsult Helena Bruman, tel. 0735-405262. Sista ansökningsdag är den 19 september.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Organisationsutveckling, Affärsutvecklare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Jerrie AB
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Medborgarskolan är ett av tio studieförbund. Vi är en ideell förening utan eget vinstintresse. Medborgarskolan består av ett förbundskansli och åtta regioner, som alla är egna juridiska enheter.

Ungefär en miljon människor deltar varje år i Medborgarskolans verksamhet. Vi finns över hela landet och vår verksamhet är öppen för alla. Vi vill stimulera till kunskapssökande, eget skapande och samhällsengagemang. Vi förenar ett lustfyllt lärande med höga krav på kvalitet och kompetens.

Medborgarskolan Region Väst omfattar Västra Götaland och Halland. Vi bedriver förutom traditionell folkbildning även uppdragsverksamhet, arbetsmarknadsprojekt och skolverksamhet. Vi har ca 200 anställda och omsätter ca 200 miljoner kronor.