Systemingenjör till Matthews Marking Systems, Göteborg

Systemingenjör till Matthews Marking Systems, Göteborg

Systemingenjör

med specialistkunskap inom elektronik till Mölndal


Matthews Marking Systems söker dig som trivs i en miljö där du får arbeta med teknik i framkant, intressanta utvecklingsprojekt och spännande kunder i olika branscher.

Välkommen till vårt "Center of Excellence" där du kommer att få samordna och koordinera utvecklingen av komplexa delsystem till våra fantastiska system för industriell märkning. Vi erbjuder dig intressanta utvecklingsmöjligheter i en internationell miljö.

"Jag har arbetat länge på Matthews Marking Systems och verkligen fått alla förutsättningar att utvecklats till den rollen som jag har idag. Här finns det utvecklingsmöjligheter för den som är framåt, det är väldigt högt i tak vad gäller idéer och förslag på förbättringar. Som arbetsgivare tar vi hand om våra anställda och vi värdesätter flexibiliteten mellan jobb och fritid. Det är mycket skratt och en väldigt lättsam stämning oss kollegor emellan.

Vi arbetar väldigt produktnära med innovativ teknik och ser resultatet av vårt arbete hela vägen från labbet till feedback från kunder. Det ger en härlig boost med energi! Eftersom teamet är ganska litet utgör den enskilda ingenjörens arbetsinsats en väldigt stor del av slutresultatet vilket även ställer krav på eget ansvarstagande och initiativförmåga.

Mitt ledarskap är intentionsbaserat med tyngd på individens ansvarstagande och kommunikation. Med intentionerna och syftet i ett projekt eller initiativ förlitar jag mig på medarbetarens eller teamets kompetens och initiativförmåga för att ta fram en lösning. Välkommen!"

- Johan Wendel, R & D Manager

Arbetsuppgifter

Som systemingenjör arbetar du nära våra produktchefer för att utveckla våra produkter enligt de kravställningar som marknaden och våra kunder har.

Du ansvarar för;
  • den tekniska uppbyggnaden inom mekanik-, elektronik-, och mjukvarufunktioner
  • att samordna och driva produktutvecklingsprocessen tillsammans med utvecklingschef och projektledare
  • att stötta, vägleda och vara delaktig i att ta fram konstruktioner och lösningar
  • att krav efterlevs hela vägen från kundbehov, att sätta systemlösningar för att möta funktionalitet, utveckla prototyper samt planera realiseringen av koncept och idé
  • att arbeta med produktionsanpassning och ta fram lämpliga testmetoder tillsammans med vår testingenjör
  • att säkerställa efterlevnad av gällande direktiv t.ex. EMC, CE-märkning och andra aktuella standarder som gäller för kundens produkt
Du är dessutom företagets huvudsakliga specialist inom elektronikutveckling och elektronikkonstruktion. Genom hela projektet kommer du att ha kontinuerlig dialog med samtliga intressenter för att utvärdera vilka lösningar som lämpar sig bäst för slutanvändaren, tillverkningsbarheten samt kostnads- och projektidsmål. Du är navet för att säkerställa att alla tekniska delar i utvecklingsprojekt beaktas och integreras på ett optimalt sätt.

Din profil

Som nyfiken och detaljorienterad förstår du de olika systemens arkitektur och du upptäckter problem och risker som kan uppstå genom hela utvecklingsprocessen. Du samlar löpande information och gör analyser för att lösa dessa. Du har en stark förmåga att hantera olika kravanalyser, utredningar och specifikationer som behövs för ett lyckat projekt och tillsammans med ett team arbeta för att nå den bästa lösningen. Du tycker om att dela med dig av dina kunskaper samtidigt som du självständigt kan driva ditt eget arbete framåt.

Du är civilingenjör eller motsvarande med erfarenhet inom elektronikkonstruktion. Du har även flera års erfarenhet av produktutveckling med bred förståelse av mekanik, elektronik, mjukvara och tillverkningsbarhet. Vi jobbar i en internationell organisation så du bör ha goda språkkunskaper i engelska, såväl som svenska.

Kontakt och ansökan

Vill du ha ytterligare information är du välkommen att kontakta Rekryteringskonsult Mattias Lyckberg på 0733-336080. Urval och intervjuer sker löpande.

Välkommen med din ansökan!

Om Matthew Marking Systems

Matthews Marking Systems är en global leverantör av system för industriell märkning för bland annat identifikation, varumärkning (branding) och spårbarhet. Matthews Marking Systems Sweden AB grundades 1978, då Swedot AB, genom att då utveckla och patentera världens första kontaktlösa bläckstråleskrivare. Vi är idag ett "Center of Excellence" för produktutveckling och innovatörer för vår unika MPERIA produktplattform. Matthews Marking Systems är en del av Matthews International, ett företag med över 12 000 anställda över hela världen med huvudkontor i Pittsburgh, USA. I Sverige är vi ca 65 personer inom utveckling, produktion, inköp, försäljning och eftermarknad. Som ett led i vår strävan att fortsätta vara en pålitlig leverantör av högklassig utrustning söker vi nu en systemingenjör till vår utvecklingsavdelning i Mölndal.

Läs mer på www.matthewsmarking.se

Sökord: Systemingenjör, elektronikingenjör, produktutveckling, elektronikkonstruktör, konstruktion, elektronikutveckling, mekanik, mjukvara.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Intenso Teknikrekrytering AB
Sista ansökningsdag 10 mars 2021 (46 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Denna rekrytering hanteras av Intenso Teknikrekrytering som är specialiserade på rekrytering och search av chefer och specialister inom teknik och IT. Vår vision är att rekrytering ska vara enkelt. Vi har lösningarna som gör det enkelt. Oavsett hur ni vill att vi hjälper er så finns det en enkel lösning hos oss. Vi ska ge vår kunder kostnadseffektiva lösningar med hög leveransprecision. Search är en viktig del i vårt arbete. För våra uppdragsgivare är det en trygghet att veta att oddsen för en lyckad rekrytering är goda även i de svåraste fallen. Vi ingår i samma koncern som Säljpoolen, ett av Sveriges ledande rekryteringsföretag inom sälj och marknadsföring. Med hjälp av vårt gemensamma, egenutvecklade rekryteringssystem Masterhelp har vi byggt upp en stor databas av kvalificerade kandidater och smarta tekniska lösningar för effektiv rekrytering.