Researcher till Maquire Group, Göteborg

Researcher till Maquire Group, Göteborg

Som researcher är du involverad i rekryteringsprocessen från början till slut och jobbar i team med en rekryteringskonsult på Jerrie eller Maquire för att tillsätta tjänster på specialist- och executivenivå.

Dina arbetsuppgifter som Researcher på Maquire Group
Din uppgift blir att identifiera och matcha rätt kandidater till våra uppdrag, vilket du gör genom gedigen kartläggning, search och kontakttagande. Som Researcher har du ständigt örat mot rälsen och koll på vad som händer ute i arbets- och näringslivet.
I rekryteringsteamet är du experten på kandidatmarknaden och på search och du kan därigenom vara konsultativ gentemot kunden kring hur och var vi kan komma i kontakt med rätt kandidater. Med kravprofilen som utgångspunkt tittar du på relevanta geografiska områden, sannolika branscher, organisationer/företag och inom dessa ringar du in intressanta personer och tar kontakt. Du söker kandidater på LinkedIn, via Google och smarta verktyg, digitala forum och nätverk och självklart också i vår egen kandidatdatabas.

Arbetet innehåller en stor del personliga kontakter men också mycket analys och administration. Att hitta rätt kandidater till varje uppdrag och se till att alla kandidaterna får en professionell upplevelse är ditt och rekryteringskonsultens huvuduppdrag. För att attrahera både passiva och aktiva kandidater arbetar vi med annonsering, search och bearbetning av nätverk men även i tätt samarbete med Maquire Groups kommunikatör. Vi har förstås stor fördel av att Maquire Group är en av Västsveriges största aktörer med många kunder inom ett brett spann av branscher och vi har därför rekryteringsuppdrag som är attraktiva för kandidaterna.

Ansvar och arbetsuppgifter
  • Medverka vid uppstartsarbete med kund och vid utformning av kravprofilen
  • Kartlägga branscher, bolag och kandidater
  • Genomföra telefonintervjuer och medverka i urval
  • Hjälpa till med samordning och administration kopplat till rekryteringsuppdrag
  • Bygga eget nätverk av kandidater
Vad vi tänker oss att du har för bakgrund och erfarenheter
För att komma till din rätt i rollen har du akademisk utbildning eller eller minst två års YH-utbildning, stort omvärldsintresse, intresse för arbets- och näringslivet och ett brinnande intresse för människor. Vi tror att du idag har ett jobb där människor, analys och kartläggning är i fokus och att du har fallenhet för det detektivarbete som det innebär att hitta rätt person och göra rätt matchning. Du är van att jobba i team och men också att ta stort eget ansvar. Erfarenhet från rekryteringsbranschen är inte ett krav, utan vi lägger allra störst vikt vid vem du är som person.

Vem vi tror att du är som person
Vi söker dig som är strukturerad, innovativ och engagerad. Av någon anledning finns du oftast i det vinnande laget när det är dags för quiz, det beror förmodligen på att du är skärpt, associerar snabbt, och har god omvärldskunskap. Du är kommunikativ, flexibel och har inställningen att allt är möjligt och att rätt kandidat finns någonstans bara man letar tillräckligt noga - och har en god idé om var man ska leta. Vi ser fram emot att läsa din ansökan!
Om du har frågor om rollen eller bra insikter att dela med dig av ring mig, Johanna Hansson, Researcher på Maquire Group på nummer 070 996 10 05 eller kontakta mig på linkedin. Intervjuer pågår.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll HR & Personal, Rekrytering, HR-administration
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Jerrie AB
Sista ansökningsdag 6 juli 2022 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Maquire Group består av fyra varumärken: Maquire som rekryterar ledare, Jerrie som rekryterar specialister, Flipr som jobbar med interimskonsulter och Tidwell som utvecklar ledningsgrupper, ledare och team. Allt för att hjälpa kunderna att uppnå sina mål och visioner och för att identifiera och matcha kandidater som vill ta nästa steg i karriären. Företaget startade 2007 och idag är vi närmare 30 fantastiska kollegor som håller till vid Korsvägen i Göteborg.