HR-ansvarig

HR-ansvarig

Varje dag coachar och vägleder du Macforums chefer i personalfrågor och ser samtidigt till att vi följer gällande lagar och avtal. Genom att stötta organisationen och vara expert på personalfrågor bidrar du till företagets framgång. Låter det som något för dig?

Om tjänsten
Personalnöjdhet är ett av Macforum kärnvärden och vi vet att våra medarbetare är vår viktigaste resurs. Med fokus riktat på Macforum som arbetsgivare har du en central och viktig roll i att tillsammans med övriga ledare driva företaget framåt. Som HR-ansvarig arbetar du med det mesta som rör HR och personal. Du har ansvarsområden som sträcker sig från att strategiskt utforma och uppdatera organisationens personalrelaterade rutiner till att i vardagen vara ett stöd för chefer och anställda i frågor kopplade till HR. Du är en kunskapsbank gällande arbetsrätt och kollektivavtal och ser till att Macforum som arbetsgivare följer dessa avtal. Du rapporterar direkt till VD. I rollen ingår att:

  • Coacha chefer i personalrelaterade frågor.
  • Utveckla och utbilda chefer löpande i ledarskap och chefskap.
  • Ansvara för samordningen av lönerevisionen.
  • Ansvara för samordningen av det systematiska arbetsmiljöarbetet.
  • Ansvarig för rehabilitering och uppföljning av sjukfrånvaro m.m.
  • Förhandla och samverka med arbetstagarorganisation.
  • Assistera i processen vid rekrytering och introduktion.
  • Ta fram rapporter och följa upp personalrelaterade nyckeltal.
  • Ansvara för lönehanteringen.
Våra önskemål om dig:
Vi söker dig som har minst 1 års erfarenhet av brett HR-arbete. Du har en relevant högskole- eller universitetsutbildning inom personal och ledarskap. Det är en klar fördel om du har tidigare erfarenhet av lönhantering.

Vem är du?
Vi tror att du kommer trivas hos oss om du ser dig själv som prestigelös, engagerad och driven som person. Du är en god lyssnare, är bekväm i svåra samtal och kan hantera människor i pressade situationer. Du trivs med att arbeta i en snabbfotad organisation och älskar att bocka av saker från din lista. Tydliga värderingar, hög integritet och ordning och reda och är också saker som andra förknippar med dig.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll HR & Personal
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.macforum.se
Sista ansökningsdag 31 jan (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är 120 anställda, män och kvinnor i alla åldrar som pratar många olika språk och kommer från vitt skilda bakgrunder. Vi kollegor och chefer har höga förväntningar på varandra men delar också insikten om att man behöver få göra fel för att våga testa nya arbetssätt och kunna lära sig att göra rätt. Macforum är ett företag med tydliga värderingar, där kundnöjdhet, personalnöjdhet och samhällsansvar är självklara kärnvärden, med lika stor vikt som att företaget ska vara lönsamt. Hos oss finns det alltid utrymme för att utvecklas, ta egna initiativ och påverka både sitt eget jobb och verksamheten.

Macforum är en Apple Premium Reseller (APR) och finns på sju platser runt om i Västsverige med auktoriserade service- och garantiverkstäder, företagssäljare, konsulter, backofficer och en webbbutik. Som företag är vi delaktiga i det lokala idrotts- och kulturlivet på de platser där vi finns. Macforum tar tydligt ställning mot diskriminering och utnyttjande av människor och natur. Vi är miljödiplomerade och anslutna till Fairtrade Sweden.

Kollektivavtal är en självklarhet.