Diagnostekniker

Diagnostekniker

Technical engineer, Helpdesk, finska, finnish, fordonsindustrin, cars, diagnostic

Har du lång erfarenhet av avancerad diagnostik samt intresse för tekniken i dagens och framtidens bilar? Drivs du av att coacha och vägleda andra? Vill du jobba på Volvo, Torslanda.

Vi söker just nu en svensk-och finsktalande diagnostekniker för arbete med teknisk support för vår Volvo. Som medarbetare i vårt team vägleder och coachar och du rutinerade tekniker hos auktoriserade bilverkstäder i hela Norden. Supporten kan ske via elektronisk kommunikation, mail och telefon och innefattar kontakter med såväl återförsäljare som utvecklingsteam hos tillverkaren.
Du arbetar i ett engagerat team tillsammans med duktiga och rutinerade medarbetare där ni stöttar och hjälper varandra.

Arbetsuppgifter
  • Supportera och coacha återförsäljare med avancerad diagnostisk felsökning samt bistå med rekommendationer för fortsatt felsökning via interna supportsystem, mail samt telefon.
  • Kommunicera direkt med tillverkaren gällande vissa aktuella ärenden.
  • Daglig uppföljning av aktuella ärenden baserat på gällande prioriteringsordning.
  • Rapportera fel till tillverkaren enligt gällande eskaleringsprocess.
  • Kontinuerligt hålla sig uppdaterad gällande tillverkarens produkter genom att delta på tillverkarens utbildningar samt studera instruerande tekniska dokument.
Är du den vi söker?

Vi söker dig som har en god förståelse för diagnossystem och mjukvara samt har solid erfarenhet från auktoriserad märkesverkstad och de felsökningsverktyg som används där. I dagsläget jobbar du som diagnostekniker, coach eller liknande och är nu redo för nästa steg i din karriär.

Vi tror även att du som söker är en engagerad och analytisk problemlösare med goda kunskaper inom IT, elektronik och felsökning. Som person är du kommunikativ och serviceinriktad och du behärskar svenska och engelska väl både i tal och i skrift.

Arbetsplats och omfattning

Placeringsort är Göteborg och tjänsten är en heltidstjänst med tillsvidareanställning.

Vi erbjuder:

Som medarbetare på MSXI arbetar du i en miljö där det är högt i tak. Du har en betydelsefull roll i ett expansivt företag med många utvecklingsmöjligheter. Vi har kollektivavtal, erbjuder friskvårdsbidrag och personalförmåner kopplade till Benify.
Mer info
Kontaktperson Jessica Petersson
Telefon 031 337 88 44
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Data & IT, Teknik & Ingenjör, Support
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.msxi.com
Sista ansökningsdag 27 jan (6 dagar kvar)
Visa var

Om arbetsgivaren

MSX International är en global ledare i att erbjuda konsulttjänster till fordonsbranchens återförsäljarled och eftermarknad, inklusive leverans av outsourcade helhetslösningar. Med 6000 medarbetare världen över och helägt av Bain Capital, arbetar vi med en ambitiös plan för tillväxt, både organiskt och genom förvärv. Vi är mycket stolta över vårt nordiska team bestående av ca 125 experter som levererar mätbara resultat med hög kvalitet och är "partner of choice" för våra kunder. MSX International i Norden omsätter i år drygt 14 miljoner dollar med en årlig tillväxt på ca 10%.