Head of Business Control & IR till MQ, Göteborg

Head of Business Control & IR till MQ, Göteborg

Vi söker en Head of Business Control & IR med stort intresse för analys och rapportering som vill anta utmaningen att leda och utveckla MQs controller- och IR funktion.
I din roll som Head of Business Control & IR kommer du att arbeta nära företagsledningen vad gäller analyser, budget och prognos. Du ansvarar för den interna uppföljningen och den övergripande analysen av MQ. Vidare arbetar du även med IR och den externa rapporteringen till NASDAQ OMX. Du bidrar med och utvecklar ekonomistyrningen och skapar struktur i takt med att bolaget växer.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • ansvara för intern rapportering och uppföljning
  • ansvara för den finansiella delen i affärsplanen
  • analyser och stöd till ledning och operativ verksamhet
  • operativt arbeta med budget- och prognosprocessen
  • ansvara för framtagande och utveckling av uppföljning och rapporter
  • initiera och delta i förbättrings- och förändringsprojekt
  • proaktivt driva lönsamhets- och kostnadsanalys
  • ansvara för IR
  • ansvara för extern rapportering samt planering av rapportdagen
För att lyckas i rollen tror vi att du är en analytisk person med god kommunikativ förmåga. Du har ett utpräglat sinne för affärer med fokus på ekonomistyrning, verksamhetsuppföljning och rapportering. Du är ansvarstagande, driven och är van att arbeta självständigt och lösningsorienterat. Vidare har du en akademisk utbildning och några års erfarenhet som business controller, affärsutvecklare, management konsult alternativt ekonomichef i medelstort företag. Meriterande är erfarenhet från fashion och retail samt erfarenhet från IR frågor i börsbolag. Du har naturliga ledaregenskaper och väl utvecklad förmåga att skapa relationer i hela organisationen.

I denna rekrytering samarbetar MQ med Jerrie och har du frågor kontakta ansvarig rekryteringskonsult Emma Sjösvärd på 0723-085 300 eller emma.sjosvard@jerrie.se. Sista ansökningsdatum är 5e maj.

Om MQ

På MQ drivs vi av lusten att välja ut det bästa av stil och mode för man och kvinna. Vi finns till hands för en modeintresserad publik, och är en destination som sedan 1957 har hjälpt människor att hitta sin stil.

Vår filosofi bygger på vad vi kallar "Selected diversity" - Vilket betyder att vi befinner oss i den spännande kontrasten mellan utvalt och mångsidigt. Utvalt, för att vi ställer höga krav på vad som är bra nog för att hamna i våra butiker.Mångsidigt, för att vi trivs i en mix av kvalitetsvarumärken och starka personligheter. Vi vet att olika tillfällen kräver olika utryck. Vi finns här för att hjälpa dig som vill klä dig med stil, i vardag såväl som till fest. Alltid, och överallt.

Genom en mix av egna och externa märken erbjuder MQ kläder för män och kvinnor med hög modegrad i attraktiva butiker. Butikskedjan omfattar idag cirka 120 butiker. MQ-aktien är noterad vid NASDAQ OMX i Stockholm sedan den 18 juni 2010. Huvudkontoret ligger i Göteborg och MQ har produktionskontor i Shanghai.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Jerrie AB
Sista ansökningsdag 5 maj 2019 (15 dagar kvar)