Offertingenjör till Marin Mätteknik

Offertingenjör till Marin Mätteknik

Friday söker för MMT:s räkning en offertingenjör till deras avdelning som ansvarar för att lämna anbud till olika upphandlingar inom sjö- och havsbottenmätningar.

Det här är en tjänst för dig som är i början av din karriär efter avklarad teknisk utbildning vid högskola eller universitet. Tjänsten kan också passa dig som har ett par års arbetslivserfarenhet från Offshoreindustrin eller motsvarande.

Om tjänsten:
Som Offertingenjör kommer du arbeta i ett team med fyra medarbetare som ansvarar för att anbudsprocessen gällande upphandlingar inom offshore industrin för marina bottenkarteringar med syfte att kartlägga bottnar inför byggandet av marin infrastruktur, inspektioner av pipelines och andra marina strukturer på och i botten, runt om i Europa. Du kommer vara delaktig i hela anbudsprocessen från inkommande upphandling till att lämna slutanbud.

Med hjälp av experter inom MMT kommer du att samla in information, dokumentera och på ett metodiskt sätt få ihop ett slutanbud för respektive upphandling. En introduktion både till lagar, förhållningsregler och tekniskt innehåll kommer genomföras då anbuden ofta är komplexa och innehåller många olika moment.

Arbetsplatsen präglas av ett öppet och innovativt klimat med fräscha kontorslokaler med havsutsikt. På MMT finns goda chanser till utveckling och du får möjlighet att arbeta med kunniga kollegor och i en företagskultur som uppmuntrar ”dedication, innovation, commitment and efficiency”.

Som offertingenjör kommer du bland annat att arbeta med:
 • Ta fram beslutsunderlag för om MMT ska lämna anbud eller inte
 • Läsa in dig på respektive upphandling och ta reda på information från tekniska experter inom MMT för att kostnadsberäkna
 • Göra ekonomiska kalkyler och analyser för att kostnadsberäkna
 • Kommunicera med kund och interna på MMT, båda via möten, telefon och mail
På MMT finns det goda utvecklingsmöjligheter och när du kommit in i tjänsten kommer du också att göra kundbesök och förhandla med kunder runt om i Europa.

Vi söker dig som:
 • Har en utbildning från universitet eller högskola med teknisk inriktning
 • Har ett tekniskt intresse och med fördel för den marina världen, för att förstå tekniker och experter inom MMT
 • Är duktig på att uttrycka dig i tal och skrift på båda engelska och svenska
 • Har god kunskap inom Officepaketet för att göra kalkyler och presentationer
För denna tjänst sätter vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att trivas i rollen tror vi att du beskriver dig som noggrann och ansvarstagande samt har ett intresse för siffror och detaljer. Vidare ser vi att du är van att ta egna initiativ för att driva ditt arbete framåt, och trivs med att ha tydliga mål och deadlines. Du har lätt för att kommunicera med andra och räds inte att ta kontakt med nya medarbetare eller kunder.

Om kundföretaget:
MMT är ett världsledande företag inom sjömätning, maringeologi, positionering och bottenkartering med 250 medarbetare med specialistkompetenser inom maringeologi, marinbiologi, teknik och sjöfart. Huvudkontoret är beläget på Nya Varvet i Göteborg och de finns även i England och Norge. MMT undersöker havsbottens topografi, djupförhållanden från vattenytan ner till havsbotten och berggrunden. Med hjälp av fartyg som är utrustade med högteknologisk utrustning och en lång rad specialister samlas data in, analyseras och redovisas i webGIS och traditionella kartor. MMTs kunder, så som oljebolag, marina vindkraftsparker, kabelföretag och sjöfartsverk, använder underlaget för beslut i marina infrastrukturprojekt.

Om anställningen:
Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du kommer till en början att vara anställd av Friday. Ambitionen från Kunds sida är att du efter 6 - 12 månader blir direktanställd av kunden.

Startdatum:
Slutet augusti eller så snart som möjligt.

Övrig info:
 • Omfattning: Heltid, dagtid
 • Placering: Göteborg, Nya Varvet (fantastiska lokaler vid vattnet)
 • Kontaktuppgifter: Mattias Isik
 • Lön: fast månadslön, marknadsmässig
Ansök genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängs ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen. Förståelse för att det kan dröja något längre inna du får svar på grund av semestertider.

Om Friday:
Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter.

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag!

Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik.

Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday - everyday”, hur låter det?
Mer info
Kontaktperson Mattias Isik
Email Mejla Mattias Isik
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Civilingenjör, Teknisk rådgivare & Försäljningsingenjör
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 20 sept (29 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter. Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag! Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. Friday - everyday, hur låter det?