Applikationsingenjör inom balansering till Maskin & Laserteknik

Applikationsingenjör inom balansering till Maskin & Laserteknik

Vill du arbeta på ett nischat teknikföretag med en härlig familjär företagskultur? Nu söker MLT en ny kollega till serviceteamet som skall vara MLT:s representant på plats ute hos deras kunder. Här får du nyttja din tekniska kompetens och fallenhet för service för att leverera bästa möjliga resultat. Läs mer och vänta inte med din ansökan då vi tillämpar löpande urval.

MLT är ett framgångsrikt företag med lång erfarenhet och hög kompetens inom sina områden. Företaget arbetar i en rad olika branscher så som kärnkraft, vattenkraft, vindkraft, stål-, gruv- och processindustrier. MLT erbjuder avancerade precisions-mätinstrument och mättjänster för förebyggande och avhjälpande underhåll samt 3D scanning. Huvudkontoret är ute på Hisingen i Göteborg där de sitter i ljusa och fräscha lokaler och på bolaget råder en familjär och härlig företagskultur.

OM TJÄNSTEN:
Friday söker för MLT:s räkning en driven och nyfiken applikationsingenjör som vill arbeta inom balansering. I rollen som applikationsingenjör kommer du ingå i serviceteamet som består av tiotal personer. Det är en bred roll där du kommer arbeta med serviceuppdrag såsom underhåll och felsökning. Arbetet är mobilt och varvas med besök hos befintliga och nya kunder i hela Sverige samt uppdrag på huvudkontoret i Göteborg.

Som applikationsingenjör kommer du vara företagets representant på plats ute hos deras kunder. Även om det varierar får man räkna med ca. 3 dagar ute hos kund och resterande av tiden på kontoret i Göteborg. Här får du möjlighet att lära dig av mer erfarna kollegor och utvecklas både som person och i din yrkesmässiga roll tillsammans med MLT.

Exempel på arbetsuppgifter:
 • Arbeta inom området av Schenck Rotec balanseringsmaskiner, utföra arbete i balanseringsmaskinerna av rotorer och detaljer.
 • Utföra fältbalansering med handburet instrument vilket innebär balansering av bl.a. fläktar och andra utrustningar ute hos kund.
 • Kalibrera och genomföra service hos våra kunder på maskinerna Schenk Rotec.
 • Kalibrera instrument för laseruppriktning och vibrationsmätning på kontoret i Göteborg.
VI SÖKER DIG SOM:
 • Har en högskoleutbildning inom relevant område, exempelvis maskin/elektro/mekatronik.
 • Besitter en god teknisk förståelse.
 • Är obehindrad i både svenska och engelska, både i tal och skrift.
 • Är flexibel när det kommer till resor i tjänsten.
 • Har B-körkort.
Det är absolut inget krav men meriterande om du har:
 • Erfarenhet från branschen.
 • Arbetat extra/sommarjobbat i en liknande roll.
Vidare kommer stor vikt läggas på personlig lämplighet. För att lyckas i rollen är du en problemlösare med tekniskt intresse och kompetens. Du är en självgående person som trivs när du får driva ditt eget arbete framåt samtidigt som du är kommunikativ och serviceinriktad. Du är prestigelös, strukturerad och noggrann samt har förmåga att sätta kunden i fokus. Du är initiativtagande och kvalitetsmedveten samtidigt som du förstår värdet av att göra kunden nöjd för att skapa långsiktiga relationer med MLT.

OM KUNDFÖRETAGET:
MLT och Protoma är två framgångsrika företag med lång erfarenhet och hög kompetens inom sina områden. Företaget arbetar i en rad olika branscher så som kärnkraft, vattenkraft, vindkraft, stål-, gruv- och processindustrier. Protoma erbjuder produkter, service och utbildning inom spetskompetensområdena mekaniska tätningar, packningar, kompensatorer och lagerskydd. MLT erbjuder avancerade precisions-mätinstrument och mättjänster för förebyggande och avhjälpande underhåll samt 3D scanning. Vill du läsa mer om MLT? Klicka här.

OM ANSTÄLLNINGEN:
Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du till en början kommer att vara anställd av Friday. Ambitionen från kunden och vår sida är att du efter denna period blir direkt- och tillsvidareanställd av MLT.

ÖVRIG INFO:
 • Omfattning: Heltid, långsiktigt
 • Placering: Hisingen, Göteborg
 • Kontaktuppgifter: Gabriella Bergström, gabriella@friday.se
 • Lön: Fast månadslön
 • Start: Så fort som möjligt, eller i juni efter tagen examen
Ansök genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängs ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

OM FRIDAY:
Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter.

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag! Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday - everyday”, hur låter det?
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Elektronik, Mekanik
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 21 juni 2021 (38 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter. Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag! Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. Friday - everyday, hur låter det?