Financial Controller till Lowell Sverige AB

Financial Controller till Lowell Sverige AB

Vi söker nu en affärsinriktad och analytisk Financial Controller till vårt finansteam på 4 personer på Lowell Sverige AB.

Som Financial Controller kommer du att vara en drivkraft för kvalitets- och effektivitetsfrämjande projekt inom funktionen samt vara ansvarig för finansiell rapportering. Du rapporterar till Senior Financial Controller och har ett nära samarbete med Regional Finance. Tjänsten är placerad i Gårda, Göteborg.

Vill du utvecklas och bidra i din roll som ekonom? Då kan Lowell vara bolaget för dig!

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
 • Finansiell rapportering månadsvis
 • Resultatanalys och uppföljning
 • Behjälplig i budget- och forecastprocessen där du stöttar Business Controller
 • Utveckling och uppföljning av interna rutiner inom ekonomi och redovisning
 • Förstå och aktivt bidra till genomförandet av företagets/koncernens strategier inom det ekonomiska området
 • Rapportering till myndigheter och statistik (SCB)
 • Ad hoc-uppgifter och projekt
Kvalifikationer och erfarenhet

Vi söker dig med civilekonomexamen samt 3-5 års relevant arbetserfarenhet inom redovisning och ekonomi. Troligtvis arbetar du idag inom revision och känner att du har så pass mycket kunskap och erfarenhet att du nu vill vara med och påverka och bidra operativt på ett bolag. Du kan också ha arbetat med redovisning på ett bolag och känner att du vill bredda dig mot financial control i en internationell koncern.

Du har gedigen ekonomisk förståelse och redovisningskunskaper, och meriterande är att du har rapporterat enligt IFRS och/eller har erfarenhet från finanssektorn.

Engelska och svenska behärskar du flytande i både tal och skrift. Du har även goda kunskaper i Excel och övriga Microsoftverktyg, och har du arbetat även i andra analysverktyg är det en fördel.

Personliga egenskaper

Vi ser att du är analytisk, noggrann och strukturerad. Du är trygg i dig själv och i din yrkesroll, där du är med och bidrar till trivsel och stabilitet inom gruppen. Du är självständig och vågar ta egna initiativ där det behövs, samtidigt som du trivs i grupp där vi hjälps åt och samarbetar väl. Vidare uppskattas en proaktiv och lösningsorienterad inställning där det kommer naturligt för dig att söka förbättringsmöjligheter.

Du har en positiv grundinställning med god arbetsmoral, även i hektiska perioder - samtidigt som du är serviceinriktad och vill se till organisationens bästa.

Vad kan Lowell erbjuda dig?
 • Utmanande och föränderliga uppgifter
 • Akademisk miljö med motiverade och kompetenta kollegor
 • Utvecklingsmöjligheter i en internationell koncern
 • Konkurrensvillkor
Placeringsort: Göteborg

Om Lowell

Lowell Sverige, tidigare Lindorff, är tillsammans med våra systerföretag i Danmark, Estland och Finland, samt tidigare Intrum Justitia i Norge, en del av Lowell-koncernen sedan mars 2018. Lowell erbjuder såväl stora som små företag helhetslösningar inom kredithantering. Vi har ett brett tjänsteutbud som omfattar hela kreditcykeln, från fakturering, inkassotjänster, köp av förfallna eller osäkra fordringar, samt omfattande analystjänster. I Sverige har Lowell kontor i Stockholm och Göteborg med totalt 250 anställda. Hela Lowell-koncernen har 4 400 anställda varav 850 har hemvist i Norden. Mer information om Lowell hittar du på www.lowell.com.

I denna rekryteringsprocess samarbetar Lowell med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Marianne Seal 0701 660 863. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)

Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.

Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Meritmind AB
Hemsida http://www.meritmind.se/
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)