COO Lager, Logent

COO Lager, Logent

Om tjänsten

Vill du vara en del av Logents fortsatta tillväxtresa och skapa goda resultat? För dig som älskar utmaningar, ledarskap och att nå uppsatta mål och samtidigt göra kunderna framgångsrika har vi förmodligen Sveriges roligaste roll att erbjuda!

Logent är ett Logistik- och Bemanningsföretag med verksamhet i Norge och Sverige och sysselsätter totalt 3000 personer. Logent Lager är ett affärsområde som erbjuder drift och utveckling av logistik inom lager och distribution genom outsourcing eller insourcing. Vi erbjuder kompletta lagerlösningar med mervärdestjänster som ger våra kunder kostnadsfördelar vid drift av hela eller delar av logistiken.

Vår nuvarande framgångsrike COO, Mats Holmberg, skall trappa ner och vi söker hans ersättare. Rollen innebär att med budget- och resultatansvar leda, driva och utveckla Logents verksamhetsområde Lager som idag omfattar totalt åtta siter över landet med cirka 625 anställda och 10 chefer. Tonvikten i rollen är att med ett tydligt ledarskap leda och utveckla organisationen och säkerställa leveranskvalitet, effektivitet och lönsamhet. Rollen är placerad vid Logents kontor i Göteborg, rapporterar till CEO och ingår i koncernledningen för Logent.

Arbetsuppgifter:
  • Budget- och resultatansvar för hela verksamhetsområdet
  • Personalansvar samt övergripande ansvar för arbetsmiljö och facklig samverkan
  • Ansvara för befintliga kunder och avtal
  • Utveckla verksamhetsområdet för att möta affärsbehov och tillväxt
  • Styra och leda verksamheten för att uppnå effektivitet, kvalitet och lönsamhetsmål
  • Leda egen ledningsgrupp
  • Leda och coacha direktrapporterande chefer
  • Bygga nätverk för ett effektivt samarbete både internt och externt
Vi erbjuder en spännande roll där du får arbeta med både strategiska och dagliga operativa frågor. Du får möjlighet att driva och utveckla både affärer, verksamhet och personal. Logent är under stark tillväxt och du kommer att få en rolig nyckelroll i bolagets fortsatta utveckling!

Din profil

Vi söker dig som har väl dokumenterad ledarerfarenhet samt erfarenhet av att leda andra ledare inom en operativ verksamhet, gärna kollektivanställda inom logistik eller produktion. Du är relationsskapande och har tidigare erfarenhet av att bygga och utveckla framgångsrika kundrelationer. I ditt arbete har du starkt målfokus samt ett genuint intresse av att utveckla organisation och tydliggöra mål för att skapa förutsättningar för medarbetarna att lyckas i arbetet. Du har ett coachande förhållningssätt, god förmåga att ge feedback och framföra budskap på ett enkelt och övertygande sätt.

Vi tror att du är en person som trivs i organisationer som präglas av entreprenöriell anda där du får stor möjlighet att påverka egna resultat. Du stimuleras av en hög förändringstakt, är inte rädd för att utmana rådande strukturer och tankemönster och kan komma med nya idéer och lösningar. Du har förmåga att utifrån kundförståelse och insikt i affären sätta strategisk riktning och mål för verksamheten samt följer upp att ni når bestående förflyttningar. Du är lugn och trygg samt kan fatta beslut och prioritera i pressade situationer.
Vi tror att du har en relevant högskoleutbildning.

Om Logent

Logent är en oberoende tjänsteleverantör inom logistik med ett heltäckande erbjudande inom Supply Chain Management. Vårt erbjudande innefattar tjänster och branschlösningar inom våra tjänsteområden Logistik, Bemanning, Hamn & Hub och Kompetens. Logent finns representerade på ett flertal orter i Sverige och Norge med ca 3000 anställda. Under 2018 omsatte Logent ca 1,5 miljarder SEK. Läs mer på www.logent.se

Intresserad av tjänsten?

Vi behöver din ansökan med CV samt personligt brev där du beskriver varför just du är rätt person för tjänsten som COO hos Logent. Skicka gärna din ansökan så snart som möjligt då intervjuer sker löpande. Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen kontakta rekryteringskonsult Marie-Louise Bååth på Logent, tel. 070-722 77 59 eller mail marie-louise.baath@logent.se
Välkommen med din ansökan!
Mer info
Kontaktperson Marie-Louise Bååth
Telefon 070-722 77 59
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Transport & Logistik, Lager
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Logent
Sista ansökningsdag 25 mars (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Logent är en oberoende tjänsteleverantör inom logistik med ett heltäckande erbjudande inom Supply Chain Management för logistikintensiva verksamheter. Vårt erbjudande innefattar tjänster och branschlösningar inom våra tjänsteområden Logistik, Bemanning, Hamn & Hub och Kompetens. Logent finns representerade på ett flertal orter i Sverige och Norge med ca 3000 anställda. Under 2015 omsatte Logent ca 1,5 miljarder SEK. Logent AB är auktoriserade genom Almega och AEO-certifierade samt certifierade enligt ISO9001 och ISO14001.