Business Development Manager, Logent Group

Business Development Manager, Logent Group

Om tjänsten

Logent är ett växande företag som är marknadsledande inom kontraktslogistik i Norden. Är du vår nästa nyckelperson som brinner för att skapa bolagsvärde och utveckla nya affärer? Har du ett enormt driv med erfarenhet från både produktionslogistik/industri, management consulting och affärsutveckling?
Då har vi en perfekt roll för dig!

Som Business Development Manager kommer du att ansvara för bearbetningen och försäljningen av kontraktslogistikaffärer mot nya kunder, med fokus på industrisegmentet. Tjänsten innebär ett helhetsansvar för försäljningsarbetet, från etablering av en första kundkontakt, paketering av affär till signering av kundavtal. I den rollen har du ett nära samarbete med Logent Consulting för att ta fram anpassade och effektiva logistiklösningar för kunders räkning. Du kommer att ingå i Logents centrala försäljningsorganisation, rapportera till Vice President Business Development och ha nära samarbete med övriga kollegor inom Business Development teamet.

Exempel på arbetsuppgifter:
  • Go-to-market strategy
  • Marknadsbearbetning och etablering av kundkontakter/leads
  • Försäljnings- och offertarbete
  • Marknadsföring
Tjänsten är placerad i Stockholm eller Göteborg och du kommer ha några dagars resor per månad.

Din profil

Vi söker dig som är driven, resultatinriktad och vill arbeta uppsökande med försäljning och affärsutveckling. Du är lyhörd, relationsskapande och trivs i mötet med kund där du får användning av din problemlösande förmåga, kompetens och förståelse för vikten av en effektiv logistik. Då rollen som Business Development Manager innebär koordinering mellan kund och Logents specialistfunktioner är förmågan att samarbeta och kunna leda projekt viktigt för rollen.

Du har sannolikt en civilingenjörs- eller civilekonomutbildning och minst 5 års erfarenhet, gärna från både management consulting och produktionslogistik inom industrin. Du har erfarenhet av projektledning och god förståelse av affärsutveckling. Du är datadriven, van att arbeta i både Powerpoint och Excel och har en god förmåga att paketera presentationsmaterial.

Om Logent

Logent är marknadsledande inom kontraktslogistik i Norden med en unik metod och brett tjänsteutbud inom logistik. Vi är en oberoende logistikpartner med möjlighet att erbjuda verkliga helhetslösningar för hela logistikkedjan, där vår styrka är hanteringen och effektiviseringen av de processer som logistikintensiva företag behöver och använder sig av. Vårt erbjudande innefattar tjänster och branschlösningar inom våra tjänsteområden Warehousing, Production Logistics, Ports & Terminals, Transport Management, Customs samt Staffing & Recruitment. Vi har verksamhet i Norge och Sverige och sysselsätter totalt 3000 personer med omsättning på 1.5 miljarder. Läs mer på www.logent.se

Intresserad av tjänsten?

Hos oss får du en spännande roll där du får arbeta med affärsutveckling i ett växande bolag med stor bredd och kunskap inom logistik; från kvalificerade logistiklösningar till bemanning och hamnverksamhet. För att nå framgång tror vi på Logent att det är viktigt att ha roligt tillsammans, du ges möjlighet att ta ett stort eget ansvar för egna kunder och affärer samtidigt som du ingår i ett större team fördelat på olika kontor som gillar att samarbeta mot uppsatta mål.

Ta chansen att hoppa på en spännande förändringsresa i ett växande bolag. Vi behöver din ansökan med CV samt personligt brev där du beskriver varför just du är rätt person för tjänsten som Business Development Manager inom Logent Group. Urvals- och intervjuarbete kommer att ske löpande, vi ser därför gärna din ansökan snarast möjligt. Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen kontakta Rekryteringschef Marie-Louise Bååth, tel 070-722 77 59 eller marie-louise.baath@logent.se alternativt rekryterande chef Eric Sandgren, Vice President Business Development Logent Group, på tel 070-7249317, eric.sandgren@logent.se

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Kontaktperson Marie-Louise Bååth
Telefon 070-722 77 59
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Transport & Logistik, Lager, Administration & Ledning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Logent
Sista ansökningsdag 27 nov 2020 (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

About Logent Logent is a comprehensive and independent logistics partner, with a Nordic base and with global networks. We have a wide range of services and create value for our customers through guaranteed cost and quality improvements. Our services include Logistics Services such as Warehouse Management, Transport Management and Customs, Port and Combined Terminals, Staffing Services and Consulting Services. This means that Logent has grown to a turnover of about SEK 1.5 billion from the start in 2006 and employs approximately 3,000 people. Om Logent Logent är en oberoende tjänsteleverantör inom logistik med ett heltäckande erbjudande inom Supply Chain Management. Vårt erbjudande innefattar tjänster och branschlösningar inom våra tjänsteområden Logistik, Bemanning, Hamn & Hub och Kompetens. Logent finns representerade på ett flertal orter i Sverige och Norge med ca 3000 anställda. Under 2019 omsatte Logent ca 1,5 miljarder SEK. Vi är måna om våra anställda och erbjuder alla medarbetare försäkringar och marknadsmässiga löner. För dig som vill prova på att arbeta i Norge eller kan tänka dig att arbeta vid någon av de andra orterna där Logent finns representerade i Sverige så har vi på Logent många roliga uppdrag att erbjuda, vi ser gärna att våra anställda utvecklas inom koncernen! Läs mer på www.logent.se