Konstruktör till Load Indicator AB, Göteborg

Konstruktör till Load Indicator AB, Göteborg

Konstruktör

Göteborg

Befattningsbeskrivning

Som konstruktör hos oss bidrar du till hela verksamheten i en bred och utvecklande roll med mycket ansvar. Du konstruerar allt från unika lösningar till större serieproduktioner samt modifiering av befintliga system. Det kan vara på uppdrag av kund, interna projekt i produktion eller fältverksamhet. Du är även med i utvecklingen av nya produkter och lösningar.

"Framtidsvisionen är att Load Indicator ska vara den självklara samarbetspartnern för att mäta krafter, laster och töjningar i svensk industri.

Det är en öppen och tillåtande stämning på arbetsplatsen och medarbetarna uppmuntras till att ta egna initiativ samt styra och planera sin arbetsdag själva. Det finns spännande utvecklingsmöjligheter och man får vara med och påverka. Vi är ett litet gäng där alla hjälps åt att leverera så bra lösningar som möjligt för våra kunder.

För att lyckas i denna tjänst måste man vara flexibel. Vi är ett litet företag där alla får vara beredda på att utföra olika arbetsuppgifter. Storleken gör också att det man gör får effekt direkt, vilket man måste gilla."

- Markus Orre, VD

Arbetsuppgifter
  • Utföra konstruktionsritningar och enklare FEM beräkningar
  • Stötta försäljning, produktion och produktutveckling med underlag
  • Förbättra företagets processer inom utvecklingsarbete tillsammans med den tekniska chefen
  • Kontakt med leverantörer för beställningar och utvärderingar av arbete
  • Upprättande av produkter /artiklar i affärssystemet
  • Applicering av trådtöjningsgivare, både in-house och på plats hos kund
  • Support mot kunder
Din Profil
  • Högskoleingenjör inom elektroteknik, maskinteknik eller liknande
  • Minst 3 års erfarenhet av konstruktionsarbete
  • Gärna praktisk erfarenhet och intresse
Som person är du engagerad och prestigelös, du drivs av att hitta lösningar och gillar att vara "hands on" med tekniken.

"Jag har varit på Load Indicator i snart två år. Då jag har en bakgrund som provningsingenjör har jag använt Load Indicators produkter vid flertalet tillfällen och såg ett tillfälle att utveckla och marknadsföra dessa produkter. På ett litet bolag som Load Indicator får man möjlighet att arbeta med flertalet arbetsuppgifter vilket jag tycker är roligt och utmanande.

En vanlig dag består av att en ny kund söker vår hjälp med att utveckla eller verifiera deras produkt. Vi tar tillsammans med kunden fram en produkt som sedan produceras på Load Indicator."

- Per Björkeborn, marknadsansvarig

Vi erbjuder
Hos oss får du jobba på en arbetsplats med härlig stämning och trevliga kollegor. Med både utveckling och produktion i huset får du ett varierande arbete med stora utvecklingsmöjligheter och frihet att styra din vardag och dina arbetsuppgifter själv. För oss är det viktigt att våra medarbetare trivs och mår bra, därför erbjuder vi ett generöst friskvårdsbidrag samt flextid och arbetstidsförkortning.

Kontakt och ansökan

Önskar du ytterligare information om tjänsten är du välkommen att höra av dig till Nicole Diener på 0735-258686.

Skicka in din ansökan via ansökningsknappen. Vi arbetar med löpande urval under denna rekrytering, vi vill därför gärna ha in din ansökan snarast möjligt.

Välkommen med din ansökan!

Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Intenso Teknikrekrytering AB
Sista ansökningsdag 31 aug 2021 (76 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Load Indicator ingår sedan 2015 i Lagercrantz Group, en teknikkoncern, noterad på NASDAQ Stockholm, som omsätter drygt 4,2 Mdr i de ca 55 dotterbolagen med totalt ca 1300 anställda. Lagercrantz-koncernens filosofi är att dotterbolagen ska drivas som självständiga enheter och man ges därför stor frihet att få utveckla bolagets verksamhet.

Load Indicator är ett nischat teknikbolag med 14 anställda som omsätter ca 30-35 MSEK med god lönsamhet. Vi levererar högkvalitativa lösningar av töjningsgivare och lastceller för ökad process- och kvalitetskontroll. Våra kunder består av allt från stora internationella koncerner till mindre fåmansbolag. De är verksamma i ett flertal branscher - bland annat bilindustrin, tillverkningsindustrin, forskning, utveckling, medicin- och läkemedelsindustrin. Vi erbjuder egna produkter, men också en flexibel produktion från prototyp till serietillverkning. www.loadindicator.se