Lärare till Almekärrsskolan

Lärare till Almekärrsskolan

Vi söker en lärare till åk 1 som ska ansvara för planering, genomförande och utvärdering av verksamheten utifrån skolans uppdrag tillsammans med kollegorna i arbetslaget. I arbetslaget ingår tre klasser och där arbetar lärare, fritidspedagoger och barnskötare som alla samverkar och samarbetar kring de tre klasserna. Arbetslagets uppgift är att utifrån behörigheter och kompetenser fördela arbetslagets resurser på ett sätt så att alla elever ges de förutsättningar som de behöver för att lyckas i skolan och nå så långt som möjligt. - Du skapar goda förutsättningar så att eleverna känner nyfikenhet och lust att lära - Du utvecklar positiva och förtroendefulla relationer till dina elever, kollegor och vårdnadshavare - Du är tydlig och har höga förväntningar på dina elever och samarbetet med kollegor - Du har en god struktur på din undervisningen och skapar en lärmiljö som bygger på ett formativt lärande

Kvalifikationer
Vi söker dig som är behörig att undervisa i åk 1-3. Vi ser gärna att du har behörighet i svenska, matematik, SO och NO. Behörighet att undervisa i musik är ett plus! Du har ett stort initiativ och ett positivt förhållningssätt och ser utmaningar som möjligheter. Du grundar din undervisning på beprövad erfarenhet och vetenskaplig grund och ser utveckling som något självklart. Du tänker att kontinuitet skapar kvalitet och vill vara med och utveckla vår skola i framtiden.

Lerums kommuns vision att bli Sveriges ledande miljökommun år 2025 och dess ledord hållbarhet, kreativitet och inflytande genomsyrar kommunens arbete. Inom kommunens verksamheter arbetar cirka 3 000 medarbetare som tillsammans jobbar för att erbjuda god service och skapa välfärd för kommunens cirka 41 000 invånare. Vi tror att våra olikheter berikar och utvecklar individen, verksamheten och samhället positivt. Som arbetsgivare arbetar Lerums kommun aktivt för jämställdhet och mångfald och mot all form av diskriminering och kränkande särbehandling. Kommunens medarbetare ska ha en god arbetsmiljö som främjar möjligheter att kombinera arbete, föräldraskap och fritid. Vi erbjuder förmåner så som friskvård och personalvårdprogram. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Lerums kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via denna länk, och inte via e-post eller pappersformat. Varmt välkommen med din ansökan! Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
Mer info
Kontaktperson Anna Wingård Eriksson
Telefon 0302-522053
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Utbildning, Lärare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.lerum.se/almekarr
Sista ansökningsdag 30 apr 2019 (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Almekärrsskolan är en grundskola, F-5, med ca 420 elever och 60 anställda. Skolan ligger i ett naturskönt villaområde med skogen inpå knutarna, ca 15 minuters promenadväg från pendeltåget. Almekärrsskolan verkar för att skapa lärmiljöer där alla barn kan fungera utifrån sina förutsättningar. Vi arbetar utifrån ett systemteoretiskt förhållningssätt. Alla pedagoger är organiserade i arbetslag och betoningen ligger på samverkan och samarbete. Här arbetar många engagerade och framåtsträvande pedagoger som sätter eleverna, lärande och kunskaper i centrum.