HR-specialist

HR-specialist

Då en av våra kollegor kommer att gå på föräldraledighet behöver vi förstärka vår HR-funktion med ytterligare en HR-specialist. Du kommer att ingå i ett team som tillsammans ansvarar för kommunens övergripande HR-arbete där din roll blir att, tillsammans med dina kollegor, stödja chefer inom alla förekommande HR-områden. I kommunen pågår flera spännande processer och arbeten med stort fokus på arbetsmiljö, kompetensförsörjning, ledarskap och chefers förutsättningar. Du kommer framför allt att arbeta med vårt kommunövergripande arbete inom kompetensförsörjning tillsammans med två andra kollegor. Arbetet som HR-specialist ställer krav på samarbete, resultatorienterat förhållningssätt, omdöme och beslutsamhet. Vi söker dig som vill bidra långsiktigt i detta arbete.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har högskoleutbildning inom HR-området alternativt annan utbildning eller erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Det är meriterande om du har några års erfarenhet av att stödja chefer i operativt HR-arbete och/eller har arbetat strategiskt med kompetensförsörjning. För att lyckas i uppdraget är det viktigt att du har en personlig mognad, är kommunikativ, problemlösande och analytisk. Att vara resultatorienterad och kvalitetsmedveten är också viktiga egenskaper. Vårt teambaserade arbetssätt gör att god samarbetsförmåga och glimten i ögat är förutsättningar för av vi ska trivas och göra ett bra arbete tillsammans.

Som arbetsgivare arbetar Lerums kommun aktivt för jämställdhet och mångfald och mot all form av diskriminering och kränkande särbehandling. Vi tror att våra olikheter berikar och utvecklar individen, verksamheten och samhället positivt. Kommunens medarbetare ska ha en god arbetsmiljö som främjar möjligheter att kombinera arbete, föräldraskap och fritid. Vi erbjuder förmåner så som friskvård och personalvårdprogram. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Lerums kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via denna länk, och inte via e-post eller pappersformat. Varmt välkommen med din ansökan! Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
Mer info
Kontaktperson Malena Steingrüber
Telefon 073-6883345
Område Göteborgs stad
Yrkesroll HR & Personal
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.lerum.se
Sista ansökningsdag 28 apr 2019 (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Lerums kommun, med centralorten Lerum, ligger knappt 20 minuters resväg med pendeltåg eller buss från Göteborgs centrum.

Kommunens ledord - hållbarhet, kreativitet och inflytande - genomsyrar kommunens arbete där ca 3 000 medarbetare tillsammans arbetar för att erbjuda god service och skapa välfärd för kommunens ca 40 000 invånare.

Lerums kommun erbjuder hög livskvalitet med en vacker natur samt kulturvärden med anor ända från 1500-talet.

Som HR-specialist är du en del av HR-enheten. Vi sitter i ett öppet landskap med närhet till alla funktioner inom staben. HR-enheten befinner sig i ett positivt utvecklingsskede och består i dagsläget av tretton medarbetare - nio HR-specialister, två HR-administratör, en systemförvaltare och en HR-chef.