Förskollärare till Gråbo förskolor

Förskollärare till Gråbo förskolor

Du som söker vet att förskollärare är ett av världens bästa yrken och du förundras över barns nyfikenhet och kreativitet. Du känner stort engagemang gällande ditt jobb och drivs av lusten att varje dag finna de små stunderna då barnens stjärnögon gnistrar av entusiasm och äventyrslust. Vi arbetar för att se glittret i barnens ögon då de upptäcker och upplever med alla sinnen tillsammans med kamrater och engagerade vuxna. Naturen runt knuten är en viktig resurs som vi gärna låter ta plats och inspirera oss att skapa miljöer både inom- och utomhus som stimulerar barnens kreativitet.

Hos oss får du förutsättningar att arbeta nytänkande med digitala verktyg, både för dokumentation och i mötet med barnen, nyfikna arbetskamrater och intresserade föräldrar. Du kommer att ingå i en engagerad och mångsidig personalgrupp bestående av rutinerade förskollärare och barnskötare. Här lär vi för att lära och vi hjälper varandra att lyckas!
Kvalifikationer
Vi söker dig som vill vara med och utveckla vår verksamhet. Du har utbildat dig för att lära tillsammans med de yngsta barnen i undervisningsväsendet; barnen i förskolan. Utifrån det ser du till varje barns lärandeprocess och ser det som en självklarhet att sätta barnen i fokus.

Vi tänker att du som person är uppmärksam och nyfiken i mötet med barn och mån om en god samverkan med föräldrar och kollegor. Du ser barnets möjligheter och med fokus på lärandet skapar du lärmiljöer och lärsituationer som främjar barnens nyfikenhet och utmanar deras tankar. Du bidrar till att kartlägga barngruppen och miljöerna så att utveckling sker. Barnen inkluderas, görs delaktiga och får inflytande över sitt eget lärande. Digital dokumentation är en del av uppdraget och ingår i det dagliga arbetet, därför behöver du ha en god vana av att arbeta med IT-verktyg.

Om du vill bidra till att skapa tillitsfulla relationer, inspirerande lärmiljöer och vill utveckla vår verksamhet tillsammans med barn och kollegor är du den vi söker!
Kanske är du nyexaminerad eller har du konstaterat att det är dags att hitta nya horisonter och nya utmaningar i ditt yrkesliv som förskollärare?
Kom då till oss!

Du ska vara legitimerad förskollärare.

Lerums kommuns vision att bli Sveriges ledande miljökommun år 2025 och dess ledord hållbarhet, kreativitet och inflytande genomsyrar kommunens arbete.

Inom kommunens verksamheter arbetar cirka
3 000 medarbetare som tillsammans jobbar för att erbjuda god service och skapa välfärd för kommunens cirka 41 000 invånare.

Vi tror att våra olikheter berikar och utvecklar individen, verksamheten och samhället positivt. Som arbetsgivare arbetar Lerums kommun aktivt för jämställdhet och mångfald och mot all form av diskriminering och kränkande särbehandling.

Kommunens medarbetare ska ha en god arbetsmiljö som främjar möjligheter att kombinera arbete, föräldraskap och fritid. Vi erbjuder förmåner så som friskvård och personalvårdprogram.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Lerums kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via denna länk, och inte via e-post eller pappersformat.
Varmt välkommen med din ansökan!

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
Mer info
Kontaktperson Josefin Follin
Telefon 0302-52 19 21
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Utbildning, Förskolelärare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.facebook.com/grabofsk/
Sista ansökningsdag 26 apr 2019 (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Gråbo förskolor består av sex förskolor; Rösekullen, Parasollen, Ljungvik, Olstorp, Bäckamaden och Fågelkärr. Förskolorna leds av tre förskolechefer som tillsammans bildar ledningen för Gråbo förskolor. Denna organisation möjliggör förbättrade förutsättningar för pedagogerna att utveckla och utvecklas i sitt uppdrag. Detta gör vi tillsammans genom att mötas i kompetensutveckling och nätverk utifrån vår gemensamma vision. Vi är i en spännande fas av vårt utvecklingsarbete där vi utvecklar vår gemensamma förståelse för pedagogisk dokumentation och systematiskt kvalitetsarbete. Vi har skapat en unik organisation som kännetecknas av en stark vi-känsla, gemensam organisation och välstrukturerade processer för såväl verksamhetens löpande kvalitetsarbete som för kollegialt lärande och stöd. Med ett medvetet förhållningssätt vill vi möta barnens nyfikenhet och utforskande.

Som anställd i Gråbo förskolor har du tillgång till regelbunden handledning av vår egen pedagogiska samordnare Erika och av vår specialpedagog Rebecca.
I enheten arbetar också vår administratör Anna och vaktmästare Hanna, som alltid är beredda att ge gott stöd och service i många av de vardagligt förekommande frågorna.

Vi erbjuder också personliga digitala verktyg (iPad), arbetskläder, kostnadsfri pedagogisk lunch, friskvårdsbidrag och medarbetarstöd.
Goda bussförbindelser möjliggör lättillgänglig pendling från centrala Göteborg och övriga kranskommuner.

Vision för Gråbo förskolor

På våra förskolor möts du av barn
som hjälper varandra att lyckas,
de har en tillit till sin egen förmåga och ser framtiden som något de skapar tillsammans för en hållbar utveckling.

På vår officiella Facebooksida "Gråbo förskolor" kan du läsa mer om våra pågående processer.

https://www.facebook.com/grabofsk/