Förskollärare sökes till Östad enhets förskolor

Förskollärare sökes till Östad enhets förskolor

Som förskollärare ansvarar du för det pedagogiska uppdraget i gott samarbete tillsammans med dina kollegor i arbetslaget och på hela förskolan.

Vi söker dig med ett inkluderande och medvetet förhållningssätt med mod att göra skillnad för barn, vårdnadshavare och kollegor. Du är en driven pedagog som vill arbeta systematiskt utifrån förskolans nya läroplan och våra framtagna strategier. Du har en förmåga att fånga och utmana barnens förmågor, förskolan ska vara trygg, rolig och lärorik.

Kvalifikationer
Förskollärarexamen.

Stor vikt läggs vid personlig erfarenhet och lämplighet.
Intervjuer kommer att ske löpande och vi förbehåller oss rätten att anställa innan ansökningstiden gått ut.

Lerums kommuns vision att bli Sveriges ledande miljökommun år 2025 och dess ledord hållbarhet, kreativitet och inflytande genomsyrar kommunens arbete.

Inom kommunens verksamheter arbetar cirka
3 000 medarbetare som tillsammans jobbar för att erbjuda god service och skapa välfärd för kommunens cirka 41 000 invånare.

Vi tror att våra olikheter berikar och utvecklar individen, verksamheten och samhället positivt. Som arbetsgivare arbetar Lerums kommun aktivt för jämställdhet och mångfald och mot all form av diskriminering och kränkande särbehandling.

Kommunens medarbetare ska ha en god arbetsmiljö som främjar möjligheter att kombinera arbete, föräldraskap och fritid. Vi erbjuder förmåner så som friskvård och personalvårdprogram.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Lerums kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via denna länk, och inte via e-post eller pappersformat.
Varmt välkommen med din ansökan!

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
Mer info
Kontaktperson Lena Antonsson
Telefon 0727 451919
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Utbildning, Förskolelärare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 5 maj 2019 (15 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Östad enhets förskolor, Björnen och Björkhyddan, ligger i det lilla samhället Sjövik, inte så långt från Alingsås kommun. Till enheten hör också en skola f-5 med tillhörande fritidshem. Inom enheten arbetar drygt 30 personer inom olika yrkeskategorier.
Enhetens övergripande vision är " Med hjärta och hjärna utvecklas vi tillsammans mot framtiden".

I dagsläget består förskolan av ca 4,5 avdelningar. Björnen motsvarar 1,5 avdelning och Björkhyddan har 3 avdelningar. Avdelningarna är åldersindelade.

Våra förskolor tar avstamp i Reggio Emilia pedagogiken och vi fokuserar på barnens lärmiljöer, barnens delaktighet och inflytande samt den pedagogiska dokumentationen som grund för det systematiska kvalitetsarbetet.
Förskolan är i ett expansivt skede då vi kommer att utöka vår verksamhet. Vi söker dig som vill vara med om att utöka och utveckla förskolan på vår enhet.