Avlösare och Ledsagare sökes till Funktionsstöd LSS

Avlösare och Ledsagare sökes till Funktionsstöd LSS

Som avlösare arbetar du i den enskildes hem för att den anhöriga ska ha möjlighet till avlösning i omvårdnadsansvaret. Insatsen kan ges till både barn och vuxna med funktionsvariationer. Som ledsagare är du ett personligt stöd för att den enskilde ska kunna ta sig till och från fritidsaktiviteter, ta promenader, eller ta sig ut i andra sociala sammanhang. Insatsen kan ges till barn från 12 år och vuxna med funktionsvariationer. Varje uppdrag planeras individuellt utifrån den enskildes behov, förutsättningar och funktionsvariation och därmed kan tidsomfattningen variera. Insatsen sker mestadels kvällar och helger men dagtid kan förekomma. Möjlighet till att ha fler uppdrag samtidigt finns.

Kvalifikationer
Det är önskvärt om du har genomfört vård och omsorgsprogrammet, Barn och fritidsprogrammet, eller annan utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig. Vi ser gärna att du har arbetslivserfarenhet inom området. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Vi ser att du är empatisk och lyhörd där individens behov är centralt i ditt förhållningssätt. Intervjuer kommer att ske löpande så tveka inte att höra av dig idag!

Lerums kommuns vision att bli Sveriges ledande miljökommun år 2025 och dess ledord hållbarhet, kreativitet och inflytande genomsyrar kommunens arbete. Inom kommunens verksamheter arbetar cirka 3 000 medarbetare som tillsammans jobbar för att erbjuda god service och skapa välfärd för kommunens cirka 41 000 invånare. Vi tror att våra olikheter berikar och utvecklar individen, verksamheten och samhället positivt. Som arbetsgivare arbetar Lerums kommun aktivt för jämställdhet och mångfald och mot all form av diskriminering och kränkande särbehandling. Kommunens medarbetare ska ha en god arbetsmiljö som främjar möjligheter att kombinera arbete, föräldraskap och fritid. Vi erbjuder förmåner så som friskvård och personalvårdprogram. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Lerums kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via denna länk, och inte via e-post eller pappersformat. Varmt välkommen med din ansökan! Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
Mer info
Kontaktperson Sara Gustavsson
Telefon 0302-522083
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Deltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 31 maj 2019 (35 dagar kvar)