Speditör till exportavdelning

Speditör till exportavdelning

Söker du ett spännande arbete som speditör? Har du studerat internationell logistik eller likvärdig utbildning? Vill du jobba med sjöexport? Då har vi uppdraget för dig! Välkommen med din ansökan redan idag.

Om tjänsten

Som speditör kommer du att bli uthyrd till vår kund som är ett internationellt företag. Uppdraget sträcker sig i första hand under sommarmånaderna. För rätt person och rätt inställning finns det möjlighet till att ersätta ett föräldrarvikariat efter sommaren.
Du kommer att tillhöra avdelningen som arbetar med sjöexport. Dina främsta arbetsuppgifter kommer innebära att:
  • Ha daglig kontakt med kunder och leverantörer
  • Vara operativt ansvarig för några av våra kunder
  • Planera, boka, leveransbevaka sändningar
  • Säkerställa korrekt exportförtullning
  • Fakturering och kontroll av kundfaktura innan utskick
  • Säkerställa korrekt estimering av kostnader
  • Ansvara för uppdragets totala resultat
  • Besvara frågor från kund avseende debiterade uppdrag
Kvalifikationskrav
Du som söker har gymnasieutbildning, eftergymnasial utbildning eller högskoleutbildning inom sjöfart och/eller logistik. Vi söker dig som har kunskap och arbetslivserfarenhet inom spedition. Erfarenhet av exportspedition är meriterande. Vidare besitter du goda IT kunskaper, varav erfarenhet från Cargowise One är meriterande. Du talar och skriver flytande svenska och engelska.

Personliga egenskaper
För att trivas i rollen som Exportspeditör bör du gilla att arbeta i team med självständigt ansvar. Du kan ta egna initiativ, är analytisk och strukturerad. Vidare är du serviceinriktad och är lyhörd för kundernas önskemål. Du är kommunikativ och har förmågan att bidra till ett positivt samarbetsklimat. Vi lägger stor vikt vid personlig tillämpning.

Anställningsform/omfattning/tjänstgöringsort
Visstidsanställning/Heltid/Göteborg

Forma framtiden med oss!
Lernia är ett av Sveriges ledande företag inom kompetensutveckling och kompetensförsörjning. Vi finns över hela landet och har tjänster inom vuxenutbildning, bemanning, rekrytering och omställning. Varje år får 9 000 bemanningskonsulter jobb på Lernia. Som konsult kan du prova på olika roller, dra nynna nytta av din befintliga kompetens eller kanske ta nästa steg i karriären, samtidigt som du har samma trygghet som hos andra företag. Välkommen till Lernia - tillsammans formar vi din framtid!
Läs mer på lernia.se.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Transport & Logistik, Logistik
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 30 maj 2021 (14 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Lernia erbjuder tjänster inom bemanning, utbildning, jobbcoachning och organisationsutveckling på över 90 orter i hela Sverige.