Skolfotografer till Viron Media

Skolfotografer till Viron Media

Du erbjuds
  • Fotoutbildning på köpetSom start på ditt arbete får du genomgå en gedigen utbildning i skolfotografering. Här får du lära dig grunderna i arbetet som skolfotograf samt praktiskt träna på olika fotograferingar, både tillsammans med instruktörer och andra fotografer. Innan du ger dig ut och fotograferar på egen hand, får du följa med erfarna fotografer på praktik. Fotoutbildningen hålls i Svängsta. Viron står för flygbiljetter, mat och boende på hotell under kursen. De har även kvällsevenemang där de står för mat och underhållning
  • En studioMånga professionella fotografer väljer att kombinera sitt företag med uppdraget från Viron. Under tiden du arbetar hos Viron får du möjligheten att använda en komplett professionell studio att nyttja för egna arbeten. Under åren har ett stort antal fotografer också startat sina karriärer hos Viron.
Arbetsuppgifter
Som skolfotograf kommer du att få ett schema på när du kommer att få åka ut till olika skolor för att genomföra en skolfotografering. Jobbet som skolfotograf är omväxlande och socialt där du får möjlighet att träffa många barn och ungdomar. Du möter nya människor varje dag och kommer med stor sannolikhet utveckla din sociala förmåga på ett sätt du kommer ha stor glädje av, både i yrkeslivet och privat. Dina främsta arbetsuppgifter kommer innebära att:
  • Hämta upp all utrustning på kontoret inför skolfotograferingarna
  • Åka ut till skolorna med din privata bil
  • På plats i skolorna sätta upp en studio
  • Fotografera
  • Åka tillbaka till kontoret och sammanställa fotografierna
Kika gärna på Virons video: http://viron.se/skolfotograf

Din bakgrund
Vi söker dig som har ett intresse av att foto och vill gärna vidareutvecklas inom området. Det är meriterande om du tidigare har arbetat med barn och ungdomar. Eftersom att du kommer att åka ut till skolorna på egen hand så krävs det att du har körkort och egen bil. Slutligen är det ett krav att du har mycket goda kunskaper i svenska både i tal och skrift.

Personliga egenskaper
Jobbet är spännande och utmanande! I mötet med skolor och elever har du ansvaret för att genomföra en lyckad fotografering. Därför krävs ett stort personligt engagemang och att du är glad och utåtriktad. Du arbetar ofta långa dagar och vissa är intensivare än andra och det är viktigt att du är stresstålig och metodiskt i ditt arbete.

Anställningsform/omfattning/tjänstgöringsort
Visstidsanställning/Heltid/Göteborg.
Du kommer att arbeta på heltid under v.34-42.

Tillträdesdag
Omgående

Kontaktperson
Iris Nemec
0722546057

Referensnummer
94244

Information
Urval och intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Välkommen med din ansökan via lernia.se så snart som möjligt!

Lernia är vägen framåt
Lernia är en av Sveriges ledande kompetenspartners inom utbildning, bemanning och omställning. Vi utvecklar människor, företag och organisationer med rätt kompetenslösningar i arbetslivets och arbetsmarknadens alla skeden. Vi bidrar till en bättre matchning på arbetsmarknaden och ser till att fler människor kommer i egenförsörjning och att fler företag och organisationer kan stärka sin konkurrenskraft
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Media, Kultur & Design, Foto
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 3 sept (15 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Viron Media har vänt sig till oss på Lernia i jakten på deras nästa skolfotografer. Viron är Sveriges största skolfotokoncern med en fotografkår på 150 fotografer i hela landet och över 40 års erfarenhet från branschen. Som fotograf hos Viron får du möjlighet att arbeta med två av branschens starkaste och mest väletablerade varumärken, Kungsfoto och Photomic. Dessa två på marknaden konkurrerande företag, har båda var för sig en mycket stark marknadsposition idag och en lång framgångsrik histo­ria. Viron ligger i framkant gällande ny teknik och produktutveckling, bland annat sker all fotografering med “greenscreen”- teknik och deras smarta fotoprogramvaror gör fotograferingen enklare och roligare! Viron har också lång erfarenhet av att fotografera både företags- och sportbilder. Genom åren har de fotograferat flera av Sveriges absolut största och mest uppskattade sportevenemang, bland annat är Photomic officiell fotograf av Vasaloppet. Totaltsätt sysselsätter koncernen mer än 300 medarbetare under högsäsong på 15 olika kontor över hela landet.