Serviceingenjör inom tunga fordon

Serviceingenjör inom tunga fordon

Vill du vara med och utvecklas i takt med ett växande internationellt företag där du har möjlighet att ta dig an nya utvecklande roller? Har du praktisk erfarenhet av bil eller lastbils-mekanik och vill ta dig an nästa utmaning? Då är denna tjänst rätt för dig. För ett långsiktigt konsultuppdrag söker vi en driven serviceingenjör som kommer att utveckla och leverera effektiv, förebyggande och korrekt serviceinformation inom eftermarknad.

Arbetsuppgifter

Dina främsta arbetsuppgifter som Serviceingenjör hos vår kund är att utveckla serviceinformation som möter produktkraven gällande serviceförmåga, säkerhet, kvalitet och miljö för att bibehålla, förbättra och möta hållbarhetsmålen.

Det gör du genom att:
  • Utvärdera och utveckla specialverktyg för att minska ledtider och underlätta service och - underhållsarbetet för mekaniker/tekniker
  • Säkra kvalitet och beredskap innan ny serviceinformation släpps och implementeras i processer och system
  • Arbeta med affärsstrategiska, strukturella och komplexa produkter och lösningar för att uppnå enhetlighet inom avdelningen
  • Sprida kunskap genom hela kedjan för att skapa en transparent, effektiv och enhetlig arbetsprocess
  • Arbeta med ständiga förbättringar genom att applicera Lean-principer och stärka det tvärfunktionella arbetet
  • Planera projektleveranser och rapportera projektstatus i interna system, i tätt samarbete och kommunikation med projektledare, kvalitetschefer, marknad & försäljning etc.
Din bakgrund

För att lyckas i den här rollen är det viktigt att du har praktisk erfarenhet av att arbeta i en mekanisk verkstad som exempelvis mekaniker/tekniker. Det innebär att du har djup teoretisk och praktisk förståelse för komplexa fordon vad gäller funktion och teknisk sammansättning. Du kan med andra ord reparera, serva och underhålla ett fordon. Det innebär att du har kunskap inom elektrisk felsökning, elektromobilitet och utveckling av säkerhetsstandarder inom elmiljöer och verkstadsmiljöer.

Personliga egenskaper

För att lyckas i den här rollen är det viktigt att du är en god lagspelare med öppet förhållningssätt då du kommer att arbeta på en avdelning och ett företag med stora ambitioner. Det är viktigt att du är fördomsfri, socialt mogen och har en sund grundsyn på människor då du kommer arbeta i ett internationellt och mångkulturellt företag. Du har god insikt inom ditt eget kompetensområde, vilket innebär att du är medveten om dina svagheter och styrkor. Du vet när du behöver hjälp eller stöd och ber gärna om det. Du bidrar till en stark teamanda och samarbetskultur. Det är även viktigt att du har förmågan att leda och coacha kollegor i olika förbättrings - eller problemlösningsaktiviteter. Vidare sprider du kunskap och har en ständigt sökande efter kunskap och nya tekniker.

Slutligen är det viktigt att du kan arbeta självständigt.

Anställningsform/omfattning/tjänstgöringsort

Provanställning/Heltid/Göteborg

Tillträdesdag

Efter överenskommelse

Information

Urval och intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Välkommen med din ansökan via lernia.se så snart som möjligt.

OBS: på grund av semester kan återkopplingstiden fördröjas till efter vecka 35. Tack för ditt tålamod.

Forma framtiden med oss!
Lernia är ett av Sveriges ledande företag inom kompetensutveckling och kompetensförsörjning. Vi finns över hela landet och har tjänster inom vuxenutbildning, bemanning, rekrytering och omställning. Varje år får 9 000 bemanningskonsulter jobb på Lernia. Som konsult kan du prova på olika roller, dra nynna nytta av din befintliga kompetens eller kanske ta nästa steg i karriären, samtidigt som du har samma trygghet som hos andra företag. Välkommen till Lernia - tillsammans formar vi din framtid!
Läs mer på lernia.se.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Servicetekniker
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 30 aug 2019 (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vår kund är det näst största tunga lastbilsvarumärket i världen med lastbilar som säljs och servas i mer än 140 länder. Företaget är en av världens ledande tillverkare av lastbilar, bussar, anläggningsmaskiner och marin- och industrimotorer. Vår kund sysselsätter cirka 100 000 personer och har produktionsanläggningar i 18 länder, samt försäljning i mer än 190 marknader. Vår kund är i framkant vad gäller innovativ teknik. Automatiserad körning, elektromobilitet och uppkopplade fordon ger tystare, renare och säkrare storstäder.