Junior Business Controller till företag inom fordonsindustrin

Junior Business Controller till företag inom fordonsindustrin

Som Business Controller hos vår kund inom fordonsindustrin kommer du att bli en del av ett professionellt team där ett nära samarbete sker med verksamhetens chefer. Du kommer vara verksam inom fordonsindustrin hos vår kund som rankas som ett av Sveriges största företag.

Arbetsuppgifter

I rollen som Business Controller ansvarar du för budget, rapportering samt uppföljning och analys av månatliga utfall. Ditt ansvar innefattar även att delta i den totala affärsstyrningen, driva ekonomiska processer samt identifiera ekonomiska möjligheter. Du ansvarar även för att redovisa analyser av resultat och trender samt komma med förslag till korrigerande åtgärder. Du kommer arbeta i en dynamisk och spännande miljö med många kontaktytor både lokalt och internationellt.

I din roll som Business Controller kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter innebära:
  • Ansvar över budget, rapportering och analyser.
  • Rapportering och nära samarbete med verksamhetens chefer i team.
  • Driva ekonomiska processer och redovisa resultat.
Din bakgrund

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom ekonomi samt erfarenhet av liknande arbetsuppgifter och som vill ta nästa steg i karriären. Vi tror att du har utmärkta kommunikationsfärdigheter och du har förmåga att skapa och upprätthålla goda relationer. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete i ekonomisystem, SAP och god vana i office-paketet. Det är även meriterande med bakgrund inom real estate. Du som har stark analytisk förmåga med kundens och affärernas bästa i fokus, kommer att trivas utmärkt i din roll som Business Controller.

Personliga egenskaper

Som person ser vi att du är flexibel person och har ett starkt intresse för finansiella processer. Du är noggrann, kommunikativ och har tidigare erfarenheter från fordonsindustrin som ger dig förståelse och extra fina förutsättningar för tjänsten. Vidare är engagerad och noggrann ditt sätt att arbeta. En positiv attityd är ett krav och eftersom koncernspråket är engelska så krävs goda kunskaper i det. Då kontrakt och annat kan vara på svenska så är även flytande svenska ett krav.

Anställningsform/Omfattning/Tjänstgöringsort

Visstidsanställning/Heltid/Göteborg
Uppdraget sträcker sig till april 2020, med chans till förlängning.

Tillträdesdag

Enligt överenskommelse

Ansvarig rekryterare

Olivia Bengtsson

olivia.bengtsson@lernia.se

Information

Intervjuer sker löpande vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Skicka in din ansökan redan idag! En av våra grundläggande värderingar är "lika och unika", vilket innebär strävan efter mångfald i vår verksamhet.

Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 25 nov 2019 (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Lernia erbjuder tjänster inom bemanning, utbildning, jobbcoachning och organisationsutveckling på över 90 orter i hela Sverige.