HR-chef till kommunalt bolag i Göteborg

HR-chef till kommunalt bolag i Göteborg

Nu söker vi en HR-chef till ett interim uppdrag hos vår kund som är ett kommunalt bolag. Som HR-chef medverkar du tillsammans med dina kollegor på HR-avdelningen i att leda koncernen som helhet och att säkerställa utveckling av medarbetarskap, ledarskap, kultur och processer i koncernen. Vill du vara med och utveckla organisationens HR-arbete samt vara en nyckelpunkt i organisationen? Då är det dig vi söker!

Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna utgörs i huvudsak av sedvanliga arbetsuppgifter för en HR-chef så som att:
 • Leda, utveckla och följa upp HR-arbete i koncernen tillsammans med medarbetarna på HR-avdelningen
 • Bryta ner koncernövergripande mål på avdelnings- och individnivå samt följa upp dem i mål och utvecklingssamtal, återkopplingssamtal och lönesamtal
 • Etablera och utveckla förtroendefulla relationer och samverkan med fackliga organisationer
 • Utforma, sluta och följa upp överenskommelser med affärsenhetscheferna om HR-stöd
 • Utforma processer, verktyg och ramverk som stöd för koncernens chefer inom HR-området
 • Följa upp HR-avdelningens utfall och resultat, analyserar och vidtar relevanta åtgärder
 • Kommunicera de lagar, avtal och förordningar, policys, anvisningar och instruktioner som styr stödenhetens verksamhet samt följer upp att ledare och medarbetare följer dem
 • Medverka i planering, ledning och uppföljning av koncernen i sin helhet
Dina ansvarsområden:
 • Kundansvar, personalansvar, resultatansvar, verksamhetsansvar och kommunikationsansvar för HR-avdelningen
 • Avtal och förhandling inom HR-området
 • Vara uppdaterad i budget, processer, arbetssätt m.m.
 • Styrande dokument och koncerngemensamma processer inom HR-området
Din bakgrund
Vi ser att du har en högskoleutbildning inom HR området samt att du minst har fem års erfarenhet av arbete som HR-chef på strategisk och operativ nivå. Vidare har du flerårig förhandlingsvana, goda kunskaper och bred yrkeserfarenhet i arbetsrättsliga frågor och att du är insatt i rådande lagstiftning gällande kollektivavtal, lönebildning och föreskrifter. Vi ser gärna att du arbetat med förändringsledning tidigare. Slutligen är det ett krav att du har mycket goda kunskaper i svenska i både tal och skrift.

Personliga egenskaper
Du är en relationsskapande person som arbetar proaktivt och som har lätt för att skapa kontaktytor i organisationen. Vidare har du god kommunikationsförmåga och affärsförståelse ur ett brett HR-perspektiv. Som person är du mycket dynamisk och har en tilltro till egen förmåga samt är beredd att ifrågasätta problem. Vi ser också att du har en analytisk förmåga samt att du är en naturlig ledare och problemlösare.

Anställningsform/omfattning/tjänstgöringsort
Visstidsanställning/ Heltid / Göteborg

Tillträdesdag
Tillträde enligt överenskommelse. Vi går igenom ansökningar löpande, välkommen med din ansökan via lernia.se så snart som möjligt!

Ansvarig rekryterare
Iris Nemec
0722546057

Referensnummer
93510

Information
Lernia Bemanning ser till din kompetens och därmed har ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell bakgrund ingen betydelse i våra rekryteringsprocesser. Våra värderingar är Pålitlighet - Affärsmässighet - Vi är lika och unika, vilka genomsyrar vårt dagliga arbete. Personalen är vår viktigaste resurs och därför är det angeläget för oss att satsa på dig. Din anställning hos Lernia Bemanning omfattas av gällande kollektivavtal.

Lernia är vägen framåt
Lernia är en av Sveriges ledande kompetenspartners inom bemanning, utbildning och omställning. Våra tjänster hjälper individer och kunder inom det privata näringslivet och den offentliga sektorn att stärka sin konkurrenskraft, vilket i sin tur bidrar till en bättre fungerande arbetsmarknad och en ökad integration. Vi finns på fler än 100 orter i Sverige och är kvalitets- och miljöcertifierade.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll HR & Personal, Personalchef
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 13 juli (19 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Lernia erbjuder tjänster inom bemanning, utbildning, jobbcoachning och organisationsutveckling på över 90 orter i hela Sverige.