Finansiell Controller till kommunalt bolag

Finansiell Controller till kommunalt bolag

Nu söker vi en Finansiell Controller till ett kommunalt bolag i centrala Göteborg. Vår kund är ett väletablerat företag som är verksamma inom kollektivtrafiken och söker nu en konsult för ett långsiktigt uppdrag. Har du tidigare erfarenhet som Finansiell Controller och vill ta nästa kliv i karriären? Då är detta tjänsten för dig! Välkommen med din ansökan redan idag.

Arbetsuppgifter

Du kommer att få möjligheten att arbeta både självständigt och i ett team med hög lagkänsla och hjälpsamhet i verksamhetetens kontrollavdelning. Som Finansiell Controller stöttar du koncerners bolag i finansiella och ekonomiska frågor.

Dina främsta arbetsuppgifter kommer att bestå av:
  • Bokslut och resultatuppföljning
  • Budget och prognosarbete
  • Månadsrapportering och avvikelseanalys
  • Avtalsuppföljning
  • Resultatgenomgång och uppföljning mot ett flertal avdelningar
  • Stödja de olika avdelningarna i affärsfrågor och övriga ekonomifrågor
  • Arbeta med specifika projekt/utredningsarbeten
  • Deltagande i ledningsgrupp
Din bakgrund

För att trivas i rollen besitter du en civilekonomexamen eller likvärdig högskoleutbildning. Vidare har du minst fem års arbetserfarenhet som Finansiell Controller eller Ekonomiansvarig. Det är meriterande om du har arbetat i e större tjänsteproducerande företag. För att lyckas i rollen behärskar du svenska och engelska, både i tal och skrift.

Personliga egenskaper

I din arbetsroll är du strukturerad, noggrann och lyhörd. Du är affärsmässig och drivs av att skapa nätverk samt att arbeta i ett högt tempo. Du har en analytisk förmåga och arbetar för att förbättra processer och har lätt för att ta till dig av nya arbetsuppgifter. Slutligen är du duktig på att arbeta med olika processer parallellt och har god förmåga att prioritera.

Anställningsform/omfattning/tjänstgöringsort

Visstidsanställning/Heltid/Göteborg

Tillträdesdag

Omgående

Kontaktperson

Olivia Bengtsson

olivia.bengtsson@lernia.se

Information

Urval och intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Välkommen med din ansökan via lernia.se så snart som möjligt.

Forma framtiden med oss!
Lernia är ett av Sveriges ledande företag inom kompetensutveckling och kompetensförsörjning. Vi finns över hela landet och har tjänster inom vuxenutbildning, bemanning, rekrytering och omställning. Varje år får 9 000 bemanningskonsulter jobb på Lernia. Som konsult kan du prova på olika roller, dra nynna nytta av din befintliga kompetens eller kanske ta nästa steg i karriären, samtidigt som du har samma trygghet som hos andra företag. Välkommen till Lernia - tillsammans formar vi din framtid!
Läs mer på lernia.se.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 29 juni (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Lernia erbjuder tjänster inom bemanning, utbildning, jobbcoachning och organisationsutveckling på över 90 orter i hela Sverige.