Financial Controller till företag inom fordonsindustrin

Financial Controller till företag inom fordonsindustrin

Som Financial Controller kommer du bli en del av ett professionellt team där ett nära samarbete sker med verksamhetens redovisningschef på företagets två svenska legala enheter. Du kommer vara verksam inom fordonsindustrin hos vår kund som rankas som ett av Sveriges största företag. Uppdraget beräknas starta omgående och fortgå 6 månader med chans till förlägning. Har du tidigare erfarenhet inom redovisning och vill ta nästa steg?
Varmt välkommen med din ansökan!


Arbetsuppgifter

I rollen som Financial Controller ansvarar du, tillsammans med redovisningschefen för att säkerställa bokföringen, rapportering samt uppföljning och analys av månatliga utfall. En mycket viktig del av arbetet består utav att hålla sig uppdaterad inom de senaste förändringarna i redovisningsprinciper och rapporteringskrav samt medverka, initiera och driva förbättringsprojekt för att säkerställa att dessa implementeras. Ytterligare är en viktig del av ditt arbete att ge både interna och externa parter tillförlitlig information om bolagen genom att exempelvis ta fram beslutsunderlag till styrelse och ledning men även ta fram och säkerställa att årsredovisningarna blir inskickade i tid. Du kommer arbeta i en dynamisk och spännande miljö med många kontaktytor både lokalt och internationellt.

I din roll som Financial Controller kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter innebära:
  • Ansvar över bokföringen och dess följder.
  • Rapportering och nära samarbete med redovisningschefen och bolagets controllers.
  • Ta fram och säkerställa årsredovisningarna.
Din bakgrund

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom ekonomi och erfarenhet av liknande arbetsuppgifter, det är meriterande om den var redovisningsinriktad. Du har minst 3 års erfarenhet av redovisningsarbete och vi tror att du har utmärkta kommunikationsfärdigheter och du har förmåga att skapa och upprätthålla goda relationer. Du kan arbeta i Microsoft Office och har en god kännedom om IFRS och svenska redovisningsprinciper. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete i SAP R/3. Du talar och skriver även flytande svenska och engelska.

Personliga egenskaper

För att lyckas i rollen som Financial Controller är det viktigt att du har en god känsla för affären och verksamheten du kommer ansvara för. Du är en lagspelare med ett starkt eget driv och vi ser att du har en positiv inställning. Du har en utpräglad analytisk förmåga med en god förståelse för detaljer utan att tappa helhetsperspektivet. Vidare tycker du om att arbeta mot deadlines och har en god kommunikativ förmåga. Du gillar att dela med dig av kunskap och erfarenhet och har även en förmåga att arbeta genom andra.

Anställningsform/Omfattning/Tjänstgöringsort

Tillträdesdag

Omgående

Ansvarig rekryterare

Olivia Bengtsson

olivia.bengtsson@lernia.se

Referensnummer

Information

Intervjuer sker löpande vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Skicka in din ansökan redan idag! En av våra grundläggande värderingar är "lika och unika", vilket innebär strävan efter mångfald i vår verksamhet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Forma framtiden med oss!
Lernia är ett av Sveriges ledande företag inom kompetensutveckling och kompetensförsörjning. Vi finns över hela landet och har tjänster inom vuxenutbildning, bemanning, rekrytering och omställning. Varje år får 9 000 bemanningskonsulter jobb på Lernia. Som konsult kan du prova på olika roller, dra nynna nytta av din befintliga kompetens eller kanske ta nästa steg i karriären, samtidigt som du har samma trygghet som hos andra företag. Välkommen till Lernia - tillsammans formar vi din framtid!
Läs mer på lernia.se.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 5 dec 2019 (23 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Lernia erbjuder tjänster inom bemanning, utbildning, jobbcoachning och organisationsutveckling på över 90 orter i hela Sverige.