Controller till spännande kommunalt bolag

Controller till spännande kommunalt bolag

För kunds räkning söker vi nu dig som vill vara en del av en social arbetsmiljö i ett sammansvetsat team. Vår kund är ett kommunalt bolag verksamma inom allmännyttan. De söker nu en Controller till sin ekonomiavdelning under minst 6 månader framåt med god chans till förlängning. Har du några års erfarenhet inom controlling och vill få en fot in på ett kommunalt bolag? Varmt välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter

Som Controller kommer du ha ett självständigt arbete med stor fokus på utveckling. Du ingår i Affärsstöd men kommer jobba med att stötta medarbetare och chefer för projektavdelningen. Några av dina främsta arbetsuppgifter kommer vara att:
 • Delta i kartläggning av processer
 • Stöd vid implementering av beslutad process
 • Skapa och implementera specifika rutiner kopplade till beslutsprocess
 • Kontrollera att informationen i systemet är korrekt
 • Utveckla rapporter för uppföljning av projekt och portföljer;
  • Kostnader
  • Volym
  • Beslutsgrindar
  • Strategier
  • Nyckeltal
 • Ta fram rutiner för avdelningschefs uppföljning och rapportering av enskilda projekt till VD och styrelse.
Din bakgrund

Vi söker dig som har studerat en eftergymnasial utbildning inom ekonomi eller arbetserfarenhet som bedöms likvärdig. För att lyckas i rollen krävs det att du har gedigen erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta inom bygg- eller fastighetsbranschen. Vidare ser vi att du har god systemvana och har förståelse för verksamhetsprocesser. I denna roll kommer du att arbeta i systemen Agresso, Antura, Excel och Winst. Slutligen behärskar du svenska i tal och skrift.

Personliga egenskaper

Som person är du en teamspelare som trivs med att arbeta i team. Då man är en del av ett litet team är det viktigt att du kan arbeta självständigt men transparent och är noggrann. Vidare är du en prestigelös person som tycker om att arbeta med avancerade såväl som enkla arbetsuppgifter inom ekonomiområdet. Du är intresserad av att lära nytt samt är lyhörd gentemot organisationen. Vi ser även att du är transparant i ditt arbetssätt och tycker om att bolla idéer och förbättringsförslag med övriga inom verksamheten.

Anställningsform/omfattning/tjänstgöringsort
Visstidsanställning/Heltid/Göteborg

Information
Urval och intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Välkommen med din ansökan via lernia.se så snart som möjligt.

Lernia är vägen framåt
Lernia är en av Sveriges ledande kompetenspartners inom utbildning, bemanning och omställning. Vi utvecklar människor, företag och organisationer med rätt kompetenslösningar i arbetslivets och arbetsmarknadens alla skeden. Vi bidrar till en bättre matchning på arbetsmarknaden och ser till att fler människor kommer i egenförsörjning och att fler företag och organisationer kan stärka sin konkurrenskraft.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 11 feb 2021 (15 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Lernia erbjuder tjänster inom bemanning, utbildning, jobbcoachning och organisationsutveckling på över 90 orter i hela Sverige.