Automationsingenjör till Adient

Automationsingenjör till Adient

Vill du vara i förgrunden av den nya industrins trender och teknologier? Har du arbetat några år med Siemens PLC-system och industriella automationsprojekt i roller som PLC-programmerare, industrielektriker, automationstekniker eller liknande och nu känner dig redo för nästa utmaning? Då kan det vara så att vi just nu rekryterar för din framtida tjänst!

Vi söker en Automationsingenjör för ett långsiktigt konsultuppdrag på Adient - den världsledande leverantören av fordonssäten. I rollen som Automationsingenjör kommer du ingå i ett passionerat team som drivs av innovativa lösningar och en vilja att förbättra upplevelsen av en värld i rörelse.

Arbetsuppgifter

I samarbete med kunder och kollegor kommer du stötta i fabrikens olika produktionssystem, utveckla och konfigurera systemen för att de ska passa kundens behov. Tjänsten innefattar daglig kontakt med produktionens olika avdelningar och leverantörer där man förväntas kommunicera både på svenska och på engelska.

Arbetet sker under dagtid med flex och produktionsstöd kan förekomma för att se till att inga stopp sker i produktion.

Bakgrund

Vi söker dig som har kunskap om och erfarenhet av industriell automation och intresse för teknik och IT inom automationsområdet. Det är viktigt att du har:
  • Erfarenhet av att ha arbetat med Siemens PLC-system
  • Erfarenhet av fältbussar (Profibus och Profinet), Human-Machine Interface (HMI), systematisk felsökning och Manufacturing Execution System (MES)
  • Kunskaper inom elkonstruktion och ritningsläsning
Vidare har du goda kunskaper i engelska och svenska, både i tal och i skrift. Det är meriterande om du har kunskap inom programmering av industrirobotar, konfigurering av vision-applikationer, samt kunskaper inom funktionsbeskrivningar och programmeringsunderlag.

Har du dessutom varit i en stödfunktion för produktionspersonal när det gäller styrsystem-relaterade problem, eller arbetat med driftsättning av nya system, säkerställning av funktionalitet, och utbildning av produktionspersonal i systemen är detta meriterande.

Personliga egenskaper

Som person ser vi att du har ett stort driv och vilja att utvecklas tillsammans med företaget. Du är prestigelös, lyhörd och har en ambition att bidra med bästa service till din omgivning. Eftersom du dagligen hanterar flera kontakter internt och externt är det viktigt att du trivs i sociala sammanhang. Du vill ständigt utmanas och definierar dig själv som en problemlösare. Vidare är du självgående och trivs att arbeta i ett högre tempo utan att detta går ut över kvalitén av dina prestationer.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Industri & Anläggning, Industri & Produktion, Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 30 nov (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Lernia erbjuder tjänster inom bemanning, utbildning, jobbcoachning och organisationsutveckling på över 90 orter i hela Sverige.