Commercial Account Manager

Commercial Account Manager

Driven och teknikintresserad säljare inom reality capture - BLK

I rollen som Commercial Account Manager kommer du att ansvara för att skapa och driva affärer inom produktområdet Reality Capture med huvudfokus på Leicas BLK -serie.

För att läsa mer om produkterna: https://leica-geosystems.com/sv-se/products/laser-scanners/scanners/blk360

Som Commercial Account Manager ansvarar du för hela säljcykeln från kontakt, presentation, offert och avslut till uppföljning av kunden. Du kommer att arbeta mot en bred variation av kunder och förväntas spendera större delen av tiden ute hos kund. Du säljer ett mervärde till kunden, inte bara en produkt. Vi söker därför dig som vill sälja helhetslösningar, en teknikintresserad rådgivare som bryr sig om sina kunder som har förutsättningar att sätta sig in i kundernas behov.

Tjänsten innefattar bland annat:
  • Förvärv av nya och support av befintliga kunder såväl som distributionspartner
  • Generera nya försäljningsmöjligheter genom presentationer, demonstrationer och utbildningskurser
  • Säkra försäljningen och uppnå budget.
  • Implementera och stödja olika marknadsföringsaktiviteter (seminarier, utställningar, mässor)
  • Utveckling av långsiktiga kundrelationer genom nära samarbete och partnerskap
  • Stödja och utveckling av nya och befintliga distributionskanaler för relevanta nya marknads- och kundsegment
  • Nära samarbete med det globala Commercial Sales Team
För att lyckas i rollen tror vi att du är utåtriktad, lyhörd, har ett starkt affär- och entreprenörsdriv. Du är bra på att bygga långsiktiga relationer, är van att ha kunden i fokus samt en förmåga att förstå dess behov. Du har god erfarenhet och bra track record inom försäljning av tekniska produkter alternativt mjukvara. Erfarenhet från bygg och fastighetsbranschen är meriterande, likaså om du har erfarenhet av att jobba mot den Danska, Norska eller Finska marknaden. Kunskaper i CAD är meriterande.

Vi erbjuder dig en möjlighet att vara del i en kultur där energi och samarbete driver alla mot gemensamma mål. Det är den perfekta rollen för dig som vill utvecklas i ett dynamiskt företag i en internationell koncern. Leica Geosystems produkter är kända för sin precision och mångsidighet. Bolaget är i stark tillväxt och erbjuder marknaden högteknologiska lösningar med stort fokus på kvalitet.

Du kommer att arbeta i en teamorienterad miljö med en platt organisation med kompetenta och ansvarstagande kollegor.

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev, via www.mercuriurval.se

(ref.nr SE-14056) snarast möjligt. Har du ytterligare frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig konsult på Mercuri Urval, Magnus Wigernäs 070 928 2666 alt. magnus.wigernas@mercuriurval.com
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Ekonomi
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Mercuri Urval
Hemsida http://www.leica-geosystems.com
Sista ansökningsdag 6 apr 2020 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Leica Geosystems - verkar globalt, agerar lokalt

Leica Geosystems har i 200 år varit revolutionerande inom mätteknik och skapat helhetslösningar för proffs över hela världen. Vi är ett marknadsledande företag som levererar tjänster och produkter inom såväl mät- och positioneringsutrustning, som kompletta maskinstyrningssystem för entreprenadmaskiner och för personal på bygg- och anläggningsprojekt. Med kontor på ett stort antal platser runt om i hela Sverige och ca 130 anställda, prioriterar vi på Leica Geosystems alltid att vara nära vår kund. Vi jobbar i skräddarsydda team med säljare, produktspecialister, service & support med flera. Vi sätter stort fokus på att ha den spetskompetens som är nödvändig för att möta behoven hos våra kunder.

Leica Geosystems är en del av Hexagon - en global ledare inom sensorer, mjukvara och autonoma lösningar, vars teknologier formar sammankopplade och autonoma ekosystem i städer och i industriell produktion, för att säkerställa en skalbar och hållbar framtid.

Hexagon (Nasdaq Stockholm: HEXA B) har ca 21 000 anställda i 50 länder och en nettoomsättning på omkring 3.9 miljarder euro. Läs mer på www.hexagon.com