Arbetsbeskrivning

På avdelningen Utveckling och Projekt arbetar vi med att utreda, projektera och upphandla konsultarbeten och entreprenader inom VA och avfall. Nu söker vi projektledare med fokus på VA i stadsbyggnadsprocessen till enheten stadsbyggnad.

Enheten Stadsbyggnad ansvarar för att utreda och driva projekt med syfte att stadens nya bostäder och verksamheter ska få väl fungerande VA- och avfallslösningar. Vi är 21 medarbetare på enheten och vi är förvaltningens kontakt med stadens övriga förvaltningar och externa parter i plan- och exploateringsprojekt samt i andra stora projekt som genomförs i Göteborg.

Som projektledare på stadsbyggnadsenheten får du ett unikt och mångsidigt uppdrag där du är delaktig i stadens utbyggnad. Du har fokus på VA men driver Kretslopp och vattens samtliga ansvarsområden genom hela stadsbyggnadsprocessen, från planering och projektering till genomförande och byggnation. Att få ansvara för både vatten, avlopp, dagvatten och skyfall genom hela stadsbyggnadsprocessen gör uppdraget väldigt spännande och du blir en eftertraktad och viktig samarbetspartner. För att lösa uppgiften på ett bra sätt arbetar vi nära tillsammans med både staden och våra egna mer specialiserade enheter här på Kretslopp och vatten. Att vi har ett välfungerande samarbete inom stadsbyggnadsenheten är också något som bidrar till att vi kan fullfölja vårt uppdrag på ett bra sätt. Du får möjlighet att se helheten i ditt arbete och du jobbar mot målet att skapa ett hållbart Göteborg.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är civil- eller högskoleingenjör inom väg- och vatten eller samhällsbyggnad, eller dig som har motsvarande utbildning och erfarenhet.

Som projektledare hos oss ser vi gärna att du har gedigen erfarenhet i rollen som projektledare eller uppdragsledare inom VA. Det är meriterande om du har kompetens inom detaljplaneprocessen, projektering, entreprenadjuridik och upphandling.

Du är med fördel flexibel då vi i stadsbyggnadsprocessen är flera parter som är involverade. Projekten utvecklas efterhand vilket hela tiden ger nya förutsättningar att anpassa sig till. Vidare ser vi att du har helhetssyn genom att du kan överblicka Kretslopp och vattens ansvarsområden och samtidigt sätta dem i ett "hela staden perspektiv".
Vi ser även att du är strukturerad då projekten är komplexa och löper över lång tid. Du som projektledare behöver då ha förmågan att arbeta på ett systematiskt, organiserat och strukturerat sätt.

Önskvärt med körkort.

Vi arbetar aktivt med att göra det möjligt för våra medarbetare att ha en bra balans mellan arbete och fritid. För oss är en god och hälsofrämjande arbetsmiljö viktig och erbjuder därför bland annat friskvårdstimma, friskvårdsbidrag och cykelförmån.

Hos oss får du kollegor med hög kompetens som har kul ihop och bryr sig om varandra. Vi har viktiga arbetsuppgifter där vi gör nytta för göteborgarna.

Göteborgs Stad är en stor arbetsgivare. Hos oss får du en trygg anställning och möjlighet till utveckling och karriär.

Välkommen med din ansökan!

Övrig information

Vi tillämpar löpande urval och intervjuer.

Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings-, kandidatsöknings- och rekryteringsföretag samt försäljning av ytterligare annonser.
Mer info
Kontaktperson Sophia Nilsson
Telefon 031-368 71 87
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Projektledare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 24 jan 2020 (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Kretslopp och vatten arbetar för att det ska vara lätt att leva hållbart. Vi arbetar med några av samhällets viktigaste grundpelare det vill säga dricksvatten, avloppsavledning och sophämtning. Förutom att se till att vardagen fungerar är vi med och utvecklar Göteborg som växer som aldrig förr. Ett av våra stora arbeten är att rusta Göteborg för ett förändrat klimat med ökade regnmängder och plötsliga skyfall. På Kretslopp och vatten arbetar ungefär 475 medarbetare med allt från att gräva i gatan till att analysera vattenprover. Här jobbar drifttekniker, ingenjörer, rörläggare, elektriker, projektledare, ekonomer, IT-tekniker, kundsamordnare, laboratorieingenjörer och många fler.