Drifttekniker vattenverk

Drifttekniker vattenverk

Arbetsbeskrivning

Avdelningen Dricksvattenproduktion svarar för dricksvattenberedningen för Göteborgs stad på de båda vattenverken Alelyckan och Lackarebäck. På avdelningen arbetar ungefär 70 personer.

Vattenverken är inne i en period med stora projekt för att trygga göteborgarnas tillgång till rent och gott dricksvatten nu och i framtiden. För att säkerställa dricksvattenproduktionen behöver vi förstärka vår organisation med nyfikna och intresserade drifttekniker. Hos oss har du möjligheten att arbeta med vårt viktigaste livsmedel, dricksvatten, tillsammans med engagerade och kompetenta kollegor i en teknikintensiv anläggning.

Som drifttekniker hos oss kommer du att arbeta nära processen med bland annat instrumentkontroll och processnära underhållsåtgärder. Du kommer att ha ett varierande uppdrag med arbetsuppgifter alltifrån, arbete ute i anläggningen till att periodvis tillsammans med våra ingenjörer ägna dig åt problemlösning med utgångspunkt från vårt kontrollrum. Driftberedskap kommer på sikt att ingå i tjänsten.

Vi arbetar aktivt med att göra det möjligt för våra medarbetare att ha en bra balans mellan arbete och fritid. För oss är en god och hälsofrämjande arbetsmiljö viktig och erbjuder därför bland annat friskvårdstimma, friskvårdsbidrag och cykelförmån.

Hos oss får du kollegor med hög kompetens som har kul ihop och bryr sig om varandra. Vi har viktiga arbetsuppgifter där vi gör nytta för göteborgarna.

Göteborgs Stad är en stor arbetsgivare. Hos oss får du en trygg anställning och möjlighet till utveckling och karriär. Välkommen!

Kvalifikationer

Du har en gymnasieutbildning med praktisk inriktning som du har byggt på med till exempel KY-utbildning som drifttekniker eller liknande mot kraftprocessindustri, alternativt att du har förvärvat likvärdig kunskap genom erfarenhet. Du har erfarenhet av arbete i processindustri. Har du dessutom arbetat inom VA-sektorn och/eller har erfarenhet av praktiskt arbete inom exempelvis VVS ser vi det som meriterande. Tjänsten är säkerhetsklassad och kräver att du har B-körkort.

Vi ser att du som söker förstår och tar ansvar för det gemensamma uppdraget och arbetar tillsammans med dina kollegor för att nå uppsatta mål. I rollen som drifttekniker har du förmågan att agerar på egen hand utifrån vad situationen kräver samt att du är handlingskraftig och trygg med att fatta beslut och agerar utifrån dessa.

Du som person drivs av utmaningen att utvecklas i arbetet och medverkar aktivt till en god arbetsmiljö inom gruppen. En del av tjänsten är att hitta lösningar på olika problem som uppstår och därför ser vi att du, på ett effektivt sätt, kan identifiera och föreslå lösningar på problem som kan uppstå.
Mer info
Kontaktperson Karolina Odenmarck
Telefon 031-3687120
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 19 jan 2020 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Kretslopp och vatten arbetar för att det ska vara lätt att leva hållbart. Vi arbetar med några av samhällets viktigaste grundpelare det vill säga dricksvatten, avloppsavledning och sophämtning. Förutom att se till att vardagen fungerar är vi med och utvecklar Göteborg som växer som aldrig förr. Ett av våra stora arbeten är att rusta Göteborg för ett förändrat klimat med ökade regnmängder och plötsliga skyfall. På Kretslopp och vatten arbetar ungefär 475 medarbetare med allt från att gräva i gatan till att analysera vattenprover. Här jobbar drifttekniker, ingenjörer, rörläggare, elektriker, projektledare, ekonomer, IT-tekniker, kundsamordnare, laboratorieingenjörer och många fler.