Junior hårdvaruutvecklare till rymdbranschen!

Junior hårdvaruutvecklare till rymdbranschen!

Vill du vara med och påverka resor till månen, mars och merkurius? Har du även ett stort tekniskt intresse och vill få möjligheten att starta karriären inom en fascinerande bransch? Då ska du läsa vidare!

OM TJÄNSTEN:
Friday söker för kunds räkning en nyexaminerad hårdvaruutvecklare som kommer att få möjligheten att utveckla chip och processorer till satelliter och rymdfarkoster. Vår kund är ledande inom rymdindustrin och söker nu en ny lagspelare som får vara med och påverka resor till månen, mars och merkurius.

I tjänsten som junior hårdvaruutvecklare kommer du att arbeta i en internationell miljö med att utveckla digital hårdvara som tål rymdens tuffa klimat. Företaget sitter i rymliga lokaler i centrala Göteborg där du kommer att ingå i ett team bestående av ca 18 personer. I uppstartsfas utgår du från kontoret men i senare skede finns en flexibilitets-policy där du ges möjlighet att arbeta hemifrån på deltid.

ARBETSUPPGIFTER:
I rollen kommer du att jobba med hårdvarunära utveckling där du ständigt får arbeta med utveckling och förbättringar inom både nya och pågående projekt.

Du kommer till exempel att:
 • Arbeta med utveckling av FPGA-kort i VHDL kopplat till chip och processorer till satelliter och rymdfarkoster.
 • Genomföra simulering och testning med tillhörande dokumentation.
 • Ladda och köra designer på FPGA-kort.
 • Vara behjälplig till kunder vid tekniska frågor.
VI SÖKER DIG SOM:
 • Har en masterutbildning inom exempelvis elektroteknik, datateknik, mekatronik eller motsvarande arbetslivserfarenhet inom branschen.
 • Har kunskaper inom VHDL och/eller Verilog.
 • Är obehindrad i engelska i både tal och skrift då språket kommuniceras internt.
Det är inget krav, men meriterande om du:
 • Har tidigare erfarenhet av FPGA-utveckling i VHDL.
 • Är flytande i svenska i både tal och skrift.
Stor vikt kommer vidare att läggas på personlig lämplighet där vi som person tror att du är noggrann och strukturerad. Du har även ett stort tekniskt intresse och är nyfiken på rymdindustrin. Vi tror även att du besitter en god samarbetsförmåga och att du uppskattar att arbeta i team. Du räds vidare inte för att kommunicera med dina kollegor såväl som kunder och du är även självgående arbetssätt.

OM ANSTÄLLNINGEN:
Detta är ett långsiktigt konsultuppdrag vilket innebär att du kommer att vara anställd av Friday med ambitionen att på sikt bli direktanställd hos kund.

ÖVRIG INFO:
 • Omfattning: Heltid
 • Start: Omgående/Enligt överenskommelse
 • Placering: Göteborg
 • Rekryteringsansvarig: Sophie Tisell
 • Lön: Fast månadslön
Ansök genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater- och att annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

OM FRIDAY:
Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framför allt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter.

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag!

Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday - everyday”, hur låter det?
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Civilingenjör, Elektronik, Mekanik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Friday Tech Recruitment
Sista ansökningsdag 18 juli 2022 (15 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter. Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag! Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. Friday - everyday, hur låter det?