Junior Produktionsingenjör till Globalt Bolag!

Junior Produktionsingenjör till Globalt Bolag!

Har du en eftergymnasial utbildning inom exempelvis maskinteknik, produktionsteknik eller industriell ekonomi och är redo för en ny utmaning? Nu söker vi dig som har ett intresse för teknik och produktion, och vill jobba med komplexa produkter. Skicka in din ansökan idag!

OM TJÄNSTEN:
Vår kunds produktion är idag indelad i två tillverkningsenheter och i dessa produceras merparten av de artiklar, enheter och kablage som monteras samman och verifieras för leverans till kunder. Produktionen är allt som oftast komplex, med många olika produkter som tillverkas i låg volym. Delar av tillverkningen genomförs i renrum där särskilda krav på renhet råder. Som junior produktionsingenjör arbetar du nära operatörer och tillverkningschefer i en del av ett tillverkningsflöde, samt kommer ingå en större grupp av produktionsingenjörer där ni stöttar och hjälper varandra.

Du kommer organisatoriskt tillhöra gruppen Production Engineering som idag består av nästan 20 personer. Som del i produktionsteamet ansvarar du för produkt- och tillverkningsrelaterade frågor inom det tillverkningsområde du supporterar. Utöver ditt produktionstekniska ansvar förväntas du även tillsammans med kollegorna inom Production Engineering och tillverkningsinstanserna, vara med i resan att skapa en produktion med Agile respektive Lean-principer.

ARBETSUPPGIFTER:
Som junior produktionsingenjör kommer du arbeta brett och stötta hela produktionen. I rollen ingår bland annat att ha produktkännedom, förstå̊ tillverkningsflödet, analysera avvikelser och identifiera förbättringar för att bidra till att leverera kvalitet från första exemplar.

Ett urval av dina arbetsuppgifter:
 • Stödja bolagets operatörer
 • Delta i operativa möten, avstämningar och hantering av aktiviteter initierade ur dessa
 • Utföra beredningsarbete, det vill säga tillverkningsunderlag, monteringsinstruktioner samt framtagning av fixturer
 • Hantera avvikelser, ändringar och reklamationer
 • Följa upp och analysera bl.a. tillverkningskostnader, avvikelser och långsiktiga åtgärder
 • Arbeta med kontinuerligt förbättringsarbete
VI SÖKER DIG SOM:
 • Har en eftergymnasial teknisk utbildning inom t.ex. maskinteknik, produktionsteknik eller liknande
 • Har ett tekniskt intresse, gärna kopplat till tillverkning och elektronik
 • Besitter analytisk förmåga och kan identifiera åtgärder och aktiviteter
 • Kan tyda och förstå ritningar samt teknisk dokumentation
 • Har kunskaper i CAD-mjukvara, gärna Creo
 • Talar och skriver flytande svenska och engelska
Det är meriterande om du:
 • Har erfarenhet från tillverkning, produktionsteknik eller produktutveckling
 • Har tidigare erfarenhet att arbeta med affärssystemet IFS
 • Har erfarenhet av tekniskt komplex produktion
Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet och för att lyckas i rollen tror vi att du besitter en god kommunikativ förmåga, då personliga möten är en central del i arbetet. Du är nyfiken, positiv och kan planera ditt arbete utifrån verksamhetens behov. Du främjar ett öppet, förtroendefullt och innovativt klimat i din gruppering såväl som i samarbete med operatörer och andra funktioner. Du är strukturerad, nyfiken och positiv och ser utmaningar i stället för problem.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar som har krav på säkerhetsklassificering kan, i förekommande fall, medföra krav på medborgarskap.

OM KUNDFÖRETAGET:
Vår kund är ett globalt företag som är verksamma inom säkerhetsbranschen. De är ca 15 500 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter. De är tekniskt ledande inom många områden och en femtedel av deras intäkter går till forskning och utveckling. De ser mångfald som en tillgång och du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter.

OM ANSTÄLLNINGEN:
Detta är ett konsultuppdrag, vilket innebär att du kommer till en början att vara anställd av Friday. Ambitionen från kundföretaget och vår sida är att du efter 12 månader blir direktanställd hos kundföretaget.

ÖVRIG INFO:
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Göteborg
 • Start: Omgående/Enligt överenskommelse
 • Kontaktperson: Pontus Somi
 • Lön: Fast månadslön
OM FRIDAY:
Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter.

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag! Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday - everyday”, hur låter det?
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Elektronik, Mekanik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Friday Tech Recruitment
Sista ansökningsdag 11 nov 2022 (44 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter. Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag! Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. Friday - everyday, hur låter det?