VD/Koncernchef till bolag i Göteborg

VD/Koncernchef till bolag i Göteborg

Vi söker, för vår kunds räkning, en VD/Koncernchef med placering i Storgöteborg. Koncernen, omsätter ca 1 miljard, är lönsam, har aktiva långsiktiga ägare och består av ett tiotal verksamheter i Norden. Du kommer att vara operativ VD för det största dotterbolaget som är baserat i Sverige.

Dotterbolagen drivs i en decentraliserad ledningsstruktur där du primärt leder genom styrelsearbete. Huvuddelen av din tid ägnas initialt åt ditt VD-ansvar, för att successivt (när lönsamheten förbättrats), arbeta med att utveckla koncernen.

Ditt uppdrag som VD blir att skapa en starkare säljkultur, förenkla processer och arbeta med bolagets digitalisering och tjänsteerbjudande. Till din hjälp har du en kompetent ledningsgrupp. Andra fokusområden kommer att vara att se över kunderbjudandet, utveckla eftermarknad samt sätta en struktur för en ännu mer effektiv organisation. Allt för att öka kundnyttan och lönsamheten.

Ditt sekundära uppdrag (Koncernchef) blir att skapa synergier och nya affärsmöjligheter inom bolagsgruppen genom att utveckla nätverk, kompetens och inköpskraft utan att förlora ansvarstagande och entreprenörskap i dotterbolagen. Det kommer också att finnas möjligheter att arbeta med kompletteringsförvärv.

Vi söker dig som har akademisk utbildning, gärna Civilingenjör eller Civilekonom. Du är en erfaren ledare med tydlig säljprofil och har erfarenhet från produkt- och serviceförsäljning snarare än tillverkning. Vi tror att du idag är VD eller Affärsområdeschef med P/L-ansvar i ett medelstort företag med bred produktportfölj inom teknik/industri, är redo för ett större uppdrag men vill inte helt släppa pulsen, affärskontakterna och det operativa ledarskapet som bolagsansvaret innebär.

Som person är du prestigelös, engagerad och strukturerad. Du får med dig organisationen genom att vara tydlig, kommunikativ och handlingskraftig. Det är lika självklart för dig att arbeta med strategiska planer som operativa uppgifter.

Tycker du detta låter intressant och om beskrivningen av den önskade profilen passar in på dig är du välkommen att visa ditt intresse via www.maquire.se senast den 1 maj. Blir det aktuellt med intervju kommer du att få utförlig information om bolagen och uppdraget på plats på Maquire. Vi kommer att genomföra intervjuer löpande även under ansökningstiden. Har du frågor om rollen och arbetsuppgifterna är du välkommen att kontakta Karin Wallin 076 340 14 60 eller Åse Torbjär Granath 076 338 87 97 på Maquire.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Organisation & ledning, VD & Koncernchef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Maquire Sverige AB
Sista ansökningsdag 1 maj 2019 (7 dagar kvar)