VD till växande verkstadsgrupp i Västsverige

VD till växande verkstadsgrupp i Västsverige

Vi söker nu VD till en nybildad verkstadsgrupp i Västsverige. Knowhub förvärvade Järpås Verkstad 2020 som det första bolaget i en verkstadsgrupp som växer. Järpås Verkstad är specialiserade på legotillverkning samt ladugårdsinredning och hästboxar. Bolaget omsätter 20 miljoner och är ca 20 anställda.

Ytterligare ett bolag kommer att ingå i gruppen under januari 2021. Målsättningen är att komplettera med ytterligare två bolag under 2021. Gruppen kommer på sikt att omfatta minst 4 bolag som vardera omsätter ca 20 miljoner, alla belägna i Västsverige inom regionen Göteborg, Lidköping, Borås, Jönköping, Ljungby.

För en ny VD blir uppdraget att stötta de lokala platscheferna för att utveckla och effektivisera verksamheterna. I rollen ingår också strategisk försäljning, stöd vid större avtal samt att identifiera synergier inom tex inköp, kvalitetsarbete och planering/styrning av produktionskapacitet.

Att verka för en god laganda och samarbete mellan bolagen samt att sprida "best practice" kommer att vara avgörande för att lyckas. Vid behov kan VD också temporärt gå in som lokal platschef. Målet är att växa varje enskild verksamhet med god lönsamhet samt att utveckla verkstadsgruppen genom tillväxt och förvärv.

Vi söker dig som har framgångsrik erfarenhet av personal- och resultatansvar samt produktion och affärsutveckling i medelstort bolag. Som person är du resultat-, affärs- och målinriktad. Du har en entreprenöriell läggning med starkt driv, kombinerat med struktur och god analytisk förmåga. Vi söker en lagspelare med talang för att bygga relationer och ett inspirerande ledarskap. Arbetet utgår från någon av orterna i regionen, med ett par dagar i veckan på resande fot till de olika sajterna samt kundbesök.

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev på www.maquire.se senast den 6 december. Vi frågor, kontakta Birgitta Ödman 0763-38 87 77. Urval sker löpande så vänta inte med att höra av dig.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Organisation & ledning, VD & Koncernchef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Maquire Sverige AB
Sista ansökningsdag 6 dec 2020 (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Knowhub är ett investmentbolag som sätter det mänskliga perspektivet först - vi uppskattar våra långsiktiga relationer och att tillsammans fira alla framsteg.
Vi har passion för affärer - när vi får förtroendet att ta över och utveckla företag gör vi det med smidighet och positivitet. Vår 15-åriga erfarenhet har visat att det är få som tänker som vi. Kanske inga alls. Och därför finns vi idag.