Digital marknadskommunikatör med goda kunskaper i tyska till Klingel, Göteborg

Digital marknadskommunikatör med goda kunskaper i tyska till Klingel, Göteborg

Vill du bli en del av det här härliga teamet? Klingel växer och söker nu en digital marknadskommunikatör! Du kommer att arbeta på Klingels nordiska huvudkontor i ljusa lokaler i Gårda i centrala Göteborg. Här arbetar idag ca 25 personer inom kundtjänst, marknad och översättning. Du blir en del av ett mycket trevligt team på ett expansivt, internationellt företag med sunda värderingar och ett öppet och coachande ledarskap. Tjänsten är ett vikariat på cirka ett år med start i maj 2019.

Som digital marknadskommunikatör arbetar du på den nordiska marknadsavdelningen. Tillsammans med COO och det övriga marknadsteamet ansvarar du för Klingels marknadsaktiviteter, events och PR-aktiviteter i Norden. Målsättningen är att hitta kommunikationsvägar och att etablera strategiska samarbeten som leder till ökad trafik och försäljning, men också att uppnå ökad brand awareness för Klingel som varumärke. Du deltar även aktivt i produktion av content såsom nyhetsbrev, blogginlägg och bildhantering till Klingels digitala marknadskanaler.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Planera, koordinera, genomföra och utvärdera olika marknadsaktiviteter och events
  • Aktivt bygga och underhålla relationer med externa aktörer såsom stylister, redaktörer och influencers
  • Skapa och följa upp pressmeddelanden samt koordinera utlåning av PR-prover
  • Administrera Klingels Newsroom
  • Bildhantering och utformning av varumärkesbyggande kampanjer
  • Presskontakt för journalister, redaktörer, bloggare och stylister
  • Kontaktperson för externa samarbetspartners (PR-agenturer i Norge och Finland)
  • Säkerställa att Klingels varumärkeskommunikation går i linje med de guidelines som moderbolaget i Tyskland tagit fram
Vi söker dig med eftergymnasial utbildning inom marknadsföring eller annan relevant inriktning och tidigare erfarenhet av digital marknadsföring. Du är van att arbeta med säljdrivande kommunikation och att skapa säljande texter och har erfarenhet inom bildhantering och layout. Du har mycket goda kunskaper i Office-paketet och Adobe-serien. Självklart är du även modeintresserad och uppdaterad kring trender och tendenser i omvärlden, och har förståelse för den mogna målgruppen och deras behov.

Vidare ser vi att du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska och är bra på att uttrycka dig i både tal och skrift. Då koncernspråket på Klingel är tyska vill vi även att du har goda kunskaper i det tyska språket. Kan du ytterligare ett nordiskt språk ser vi det som meriterande men det är inget krav.

Som person är du bra på att samarbeta och ser ett gott teamarbete som nyckeln till framgång. Du är självgående, kreativ och resultatdriven. Ditt arbetssätt genomsyras av ett stort kundfokus och du vill vara med och skapa värde för Klingels målgrupp.

Varmt välkommen med din ansökan med bifogat CV och brev på jerrie.se. Urval sker löpande så ett tips är att skicka in din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 2 april. Vid frågor kontakta Cecilia Jarlsmark på 0723-05 33 43.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Marknadsföring, PR & Kommunikation
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Jerrie AB
Sista ansökningsdag 2 apr (15 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Klingel Sverige säljer och marknadsför varumärket Klingel på den nordiska marknaden. Företaget är ett dotterbolag till den tyska modekoncernen K-Mail Order GmbH & Co. KG, som idag har verksamhet i 12 europeiska länder. Koncernen har specialiserat sig på produkter och modeartiklar för en mogen målgrupp, i första hand kvinnor. I Norden säljs sortimentet via e-handel och katalog. Det nordiska huvudkontoret är placerat i Göteborg.