Junior Utvecklare till Innovativa Klimator!

Junior Utvecklare till Innovativa Klimator!

Vi söker just nu efter en nyexaminerad utvecklare som vill vara med och utveckla Klimators produkter inom väglagsdetektering. Vill du jobba med spännande produkter och intressant teknik tillsammans med seniora utvecklare och växa tillsammans med företaget är detta en tjänst för dig!

OM TJÄNSTEN:
Klimator är sprunget ur Chalmers och har sitt huvudkontor i centrala Göteborg och har ett kontor i Odense, Danmark. Idag är de cirka 30 anställda och de flesta är ingenjörer. Resultaten av företagets forskning inom vägväderdata med mycket hög precision används idag inom vintervägunderhåll och fordonsindustrin.

Du kommer tillhöra AHEAD-teamet som utvecklar mjukvara som via sensor fusion kombinerar data från lasersensorer och en kamera för att upptäcka vägförhållanden som presenteras direkt i bilen. Programvaran är lokalt integrerad och detekterar samt presenterar vägens tillstånd, i realtid, 25 meter framför bilen. Mjukvaran är applicerbar i både självkörande och vanliga bilar.

Det är en bred roll och du kommer få jobba med systemutveckling i Python och Go, algoritmutveckling, sensor fusion samt machine learning. Teamet består idag av två utvecklare och tanken är att ni ska jobba ihop för att vidareutveckla tjänsten inför en bredare lansering.

VI SÖKER DIG SOM:
Vi tror att du nyligen har examinerat från en teknisk utbildning och har teknik och programmering som ett stort personligt intresse. Det är starkt meriterande om du har tidigare har haft relevanta extrajobb eller egna större programmeringsprojekt.

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet och vi tror att du är en hungrig, driven och vetgirig person som tycker att det är kul att lära sig ny teknik! Då rollen är bred och innefattar flera olika programmeringsspråk och tekniker förväntar vi oss inte att du kan allt från början, men att du istället visar en vilja till att lära dig så mycket det bara går.

Kompetens du bör ha:
 • En civilingenjörs- eller kandidatexamen, gärna inom datavetenskap, elektronik, automation och mekatronik eller liknande.
 • Programmeringskunskaper i Python
 • Goda språkkunskaper i svenska och engelska
Erfarenhet eller intresse av något av nedanstående områden ser vi som meriterande:
 • Någon typ av arbetslivserfarenhet från ett tekniskt arbete
 • Egna hobbyprojekt inom programmering
 • Intresse för eller kunskap kring machine learning (CNNs, Random Forest)
OM ANSTÄLLNINGEN:
Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du kommer till en början att vara anställd av Friday. Ambitionen från Klimator och vår sida är att du efter konsultuppdragets slut blir direktanställd hos Klimator.

OM KUNDFÖRETAGET:
Klimator är ett svenskt mjukvarubolag med över 30 års forskningsbakgrund från tillämpad vägklimatologi. Bolaget har två patenterade innovationer, dataplattformen Road Condition Data (RCD) som med hög precision kan göra prognoser över vägväder i realtid och upp till 18 timmar fram i tiden, samt sensorteknologin AHEAD som i realtid kan avgöra framförvarande vägs förhållanden. Klimators syfte är att bidra till säkrare vägar och öka tillgängligheten av självkörande funktioner.

ÖVRIG INFORMATION:
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Göteborg
 • Start: till sommaren, enligt överenskommelse.
 • Rekryteringsansvarig: Pontus Somi
 • Lön: Fast månadslön
Ansök genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängs ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urval- och intervjufasen.

OM FRIDAY:
Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framför allt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter.

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag! Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday - everyday”, hur låter det?
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Friday Tech Recruitment
Sista ansökningsdag 5 aug 2022 (33 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter. Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag! Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. Friday - everyday, hur låter det?