Sales Engineer - Västra Sverige

Sales Engineer - Västra Sverige

Världsledande leverantör av energi- och vattenmätningslösningar

Kamstrups lösningar hjälper aktörer inom vatten, värme, kylning och el att mäta, hantera och analysera energi- och vattenförbrukning.

Som Sales Engineer är du tillsammans med dina kollegor ansvarig för att driva och utveckla försäljningen av primärt värme och vatten, mot både nya och befintliga kunder i region Västra Götaland. Regionen sträcker sig från Halmstad i söder till Karlstad i norr samt området mellan Vänern/Vättern.

Tillsammans med ledningen sätter du upp säljstrategier och driver dessa i syfte att säkra Kamstrups position i regionen. Kamstrup har en stor marknadsandel men det finns en stor potential på marknaden och företaget har som ambition att fördubbla sin marknadsandel. Detta genom att erbjuda attraktiva helhetslösningar vilket förenklar arbetet och skapar nya möjligheter för Kamstrups kunder.

Rollen innefattar bland annat:
  • Säkerställa att befintliga kundrelationer och avtal bibehålls
  • Bygga upp sälj-pipeline för att uppnå uppsatta försäljningsmål
  • Planera, initiera och genomföra varierande säljaktiviteter och mässor
  • Samarbeta internt för att vinna upphandlingar
  • Ansvara för att utveckla presentation och positionering av Kamstrups erbjudande
  • Ansvara för att hålla CRM, kontoplaner och prognoser uppdaterade
  • Arbeta aktivt för att uppnå hög kundnöjdhet
För att lyckas i rollen har du branscherfarenhet, gärna från teknik- eller IT-bolag som säljer komplexa system eller komponenter till fjärrvärmebranschen. Du har insikt i hur fjärrvärmenätet fungerar och kan agera seriös sparringpartner för dina kunder. Du är en strukturerad person som har tålamodet som krävs för att arbeta med längre säljprocesser som ställer krav på din uthållighet och din förmåga att driva affärer i mål.

Du är social och trivs att samarbeta med andra människor och du når framgång genom att bygga förtroendefulla och långsiktiga relationer. Du bör ha god kommunikativ förmåga och en stark vilja att driva affärerna framåt med stort kundfokus.

Vi erbjuder dig en spännande tjänst i ett av de marknadsledande företagen inom mätteknik för energi, värme och vatten med ett mycket gott rykte i branschen. Kamstrup ger sina medarbetare stor frihet och möjlighet att planera sin arbetsdag och sina uppgifter efter eget huvud.

Frihet, ansvar och flexibel arbetstid gör det möjligt för de anställda att hitta en balans mellan privatliv och arbetsliv. Du utgår från hemmakontor och vi tror att du är bosatt någonstans mellan Karlstad och Halmstad för att ha bäst förutsättningar att strategiskt bearbeta regionen.

Är detta din nya utmaning? Vänligen ansök, med cv och personligt brev, via www.mercuriurval.se (ref.nr. SE-14188) så snart som möjligt men senast den 8 november. Frågor angående rekryteringen besvaras av Mercuri Urvals konsult Magnus Wigernäs, tel 070-928 26 66, alt magnus.wigernas@mercuriurval.com
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Ekonomi
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Mercuri Urval
Hemsida http://www.kamstrup.com
Sista ansökningsdag 9 nov 2020 (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Kamstrup är en världsledande leverantör av energi- och vattenmätningslösningar. Deras lösningar stöder energi och vattenbolag men används också i fastigheter för individuell mätning. I mer än 70 år har de levererat tillförlitliga, kostnadseffektiva sätt att mäta och hantera energi- och vattenförbrukning över hela världen. Genom att förutse sina kunders utmaningar gör de det möjligt för dem att driva ett bättre företag och inspirera med smartare, mer ansvarsfulla lösningar för de samhällen de tjänar. Kamstrups systemlösningar inkluderar smarta förbrukningsmätare, fjärravläsningssystem, hosting och diverse tjänster, program för analyser och smart grid applikationer. Alla produkter utvecklas och produceras med högsta certifiering för miljösäkerhet och kvalitet i deras automatiserade produktionsanläggning i Danmark. Kamstrup är ett globalt företag och finns representerade i mer än 60 länder. Läs mer på www.kamstrup.com