Ekonomiassistent med stort ansvar

Ekonomiassistent med stort ansvar

KVD Group ägs sedan 2010 av Ratos. I KVD-koncernen ingår: Kvdbil - Sveriges största digitala aktör med begagnade bilar, Forsbergs Fritidscenter, Sveriges största återförsäljare av husbilar och husvagnar, bilvärderingsföretagen Bilpriser samt Kvdpro som förmedlar maskiner och tunga fordon. Varje månad värderas en miljon bilar i våra system och varje år säljs mer än 26 000 begagnade bilar, 1 600 husbilar och husvagnar och 3000 maskiner och tunga fordon genom koncernen.

Är du noggrann och självgående och trivs med att ta eget ansvar? Har du dessutom tidigare jobbat med ekonomi och är på jakt efter en ny utmaning? Vi söker dig med en ekonomexamen som är motiverad till att vidareutveckla din karriär hos oss.

Intressant? Läs mer om rollen och ansökan redan idag!

Om jobbet

Som ekonomiassistent blir du en del av vår ekonomiavdelning som idag består utav 9 personer.

I arbetsuppgifterna ingår att tillsammans med 2 kollegor hantera hela flödet av leverantörsfakturor och utbetalning av avräkningar gentemot våra uppdragsgivare för 4 juridiska bolag inom koncernen. Din arbetsplats är huvudkontoret i centrala Göteborg och möjlighet för hybridarbete finns.

Ekonomiavdelningen befinner sig i en fas där vi behöver effektivisera och automatisera flödena och söker därför dig som har några års erfarenhet för att driva, utveckla och förenkla arbetet inom leverantsreskontran.

Dagliga arbetsuppgifter kan innebära
 • Inscanning och tolkning av leverantörsfakturor
 • Kontering och kontroll av attester
 • Bokföring av leverantörsfakturor
 • Utbetalning och återrapportering av leverantörsfakturor
 • Löpande bokföring och avstämning av konton
 • Utbetalning och kontroll av avräkningar
 • Bokslutsarbete inklusive balanskontoavstämningar relaterade till leverantörsreskontra
Du kommer även att utföra bokslutsarbete månadsvis samt andra arbetsuppgifter förekommande på en ekonomiavdelning.

Din bakgrund och person
 • har minst en KY-utbildning eller kandidatexamen inom ekonomi alternativt har en längre erfarenhet av arbete inom ekonomi
 • Minst 2 års relevant erfarenhet av arbete med leverantörsreskontra
 • Meriterande om du har jobbat i Business Central
 • Du behärskar engelska och svenska flytande i tal och skrift
 • Goda kunskaper i Excel
Som person är du nyfiken och driven, strukturerad och noggrann. Du har vidare förmågan att se lösningar och tycker det är roligt att spännande i en föränderlig miljö. Om du tidigare har varit delaktig i, eller drivit digitaliseringsprojekt, och tyckt detta var roligt, kommer du passa utmärkt in hos oss.

Egenskaper som vi uppskattar är om du är en teamplayer, har god servicekänsla samt bidrar till ett härligt klimat på kontoret.
Du erbjuds...
 • en roll i en spännande bransch där du får möjligheter att utvecklas i din roll och bygga vidare på din kompetens tillsammans med goda kollegor
 • en chans att få arbeta i en organisationskultur med höga ambitioner och en övertygelse om att vi med insikter, öppenhet och samarbete kan komma ännu längre
 • att få arbeta för en arbetsgivare som anser att det är viktigt med hållbarhet, vilket inkluderar både hållbara medarbetare och en hållbar miljö
 • en tjänst i ett tillväxts- och marknadsorienterat bolag.
 • en härlig arbetsplats i vårt fräscha huvudkontor på Kilsgatan 4, mitt i pulsen i centrala Göteborg.
 • ett bra kollektivavtal, ett schyst förmånspaket (exempelvis 4 000 kr i friskvårdsbidrag) och titt som tätt bjuds det på olika personalevenemang.
Övrigt

Start: Enligt överenskommelse

Plats: Kilsgatan 4, Göteborg

Anställningsform: Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning

För frågor kring tjänsten kontakta Redovisningschef Pia Thuresson, pia.thuresson@kvdgroup.se

Vi behandlar ansökningarna löpande så sök tjänsten redan idag!
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen "Skicka ansökan". Ansökningar per e-post kan vi tyvärr inte beakta.

I den här rekryteringen har vi valt annonsering och kanaler och tackar därför vänligen men bestämt nej till direktkontakt med försäljare och rekryteringsföretag.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Ekonomi, Ekonomiassistent
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 13 sept 2022 (31 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

KVD-koncernen (eller KVD som vi också kallas) består i dag utav fem bolag; Moderbolaget KVD of Sweden, Kvdbil, Kvdpro, Bilpriser samt Forsbergs Fritidscenter. På KVD of Sweden arbetar olika koncernfunktioner, vilka har som uppgift att supportera alla bolagen inom KVD-koncernen. Kvdbil är Sveriges största nätbaserade marknadsplats för värdering och förmedling av begagnade företags- och privatägda bilar. Vi hanterar hela bilaffären åt våra kunder och alla våra bilar är testade av professionella tekniker. Kvdpro är en digital marknadsplats för försäljning av fordon, maskiner, verktyg och branschrelaterade tillbehör inom åkeri, lantbruk, entreprenad, bygg och industri. Vi lägger stor vikt vid tillgänglighet och enkelhet för våra kunder oavsett var i landet man befinner sig. Bilpriser är Sveriges största och främsta aktör inom bilvärdering och vi hjälper privatpersoner, företag och bilhandeln genom en rad olika produkter och tjänster. Forsbergs Fritidscenter, som är KVDs nyaste tillskott, är idag Sveriges största försäljare av husbilar och husvagnar, både nya och begagnade.