BI & DW Specialist

BI & DW Specialist

Kvdbil driver Sveriges största e-handelsplats för begagnade bilar och varje år görs fler än 26 000 trygga bilaffärer på kvdbil.se. Idag är vi över 160 engagerade medarbetare och vår plan är att fortsätta växa. Kvdbil utvecklar konstant nya erbjudanden, där ett av de senare är leasing av begagnade bilar. Genom detta hjälper vi både säljare och köpare att göra en skönare bilaffär. Vi som bolag har en unik marknadsposition där vi fortsätter att utmana, utveckla och driva förändring i branschen. Arbetet på Kvdbil genomsyras starkt av våra värderingar Nytänkande, Omtänksamma, Drivande och Enkla.

Vi drivs av vår vision att vara vägledande förnyare inom e-handeln med begagnade bilar. Vi gör det genom att erbjuda marknaden en enkel, trygg och transparent affärsmodell. Våra online-auktioner förmedlar testade och väl beskrivna bilar till många nöjda kunder nästan alla dagar om året. På så sätt skapar vi värde åt både säljare och köpare. Som BI & DW Specialist hos oss ges du chansen att vara med i den förbättringen och utgöra en viktig del av den grupp som skapar själva lösningarna för att realisera vår vision.

Har du erfarenhet av Business Intelligence och Data Warehouse och känner dig redo för nya utmaningar och ett större ansvar är detta rollen för dig! Du hjälper hela bolaget med KPI:er som påverkar hur företaget styrs framåt.

Din vardag som BI & DW Specialist

Du kommer vara en del i bolagets IT-avdelning och jobba tillsammans med vårt analytics-team. I din roll som BI & DW Specialist kommer ditt uppdrag vara att utveckla, förbättra och leverera datadrivet beslutsstöd. Du kommer vara en avgörande del i bolagets utveckling och riktning där du har ett nära samarbete med verksamheten och ledningen. Inom bolaget finns ett starkt intresse för ny teknik som förbättrar arbetet och verksamheten.

Vem är du?

Vi söker dig som är lugn, stabil, gillar att umgås och att samarbeta. Du har inga problem att dela med dig av din kunskap samtidigt som du inte är rädd för att fråga och söka kunskap när det behövs samtidigt som du har vana av att jobba självständigt med ett stort eget driv. Du har kunskap och erfarenhet av:
 • Dimensionsmodellering
 • Val av data-modeller och arkitektur
 • Databashantering
 • Optimering och strukturering av data
 • Tvätta och strukturera data så den blir användbar i datavaruhus
 • Visualisera insamlad data i Power BI
 • Förståelse för ekonomiska flöden
Övrigt

I fräscha lokaler på Kilsgatan 4 sitter ca 100 framtida kollegor som gärna bryter av med en god kopp kaffe, ett härligt skratt och om du vågar kanske tom en pingismatch eller löparrunda. Kulturen är varm och energin studsar mellan väggarna. Vi har ett bra kollektivavtal, ett schyst förmånspaket och titt som tätt bjuds det på olika personalevenemang.

Start: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

vi behandlar ansökningarna löpande så sök tjänsten redan idag!

Du erbjuds...
 • en roll i en spännande bransch där du får möjligheter att utvecklas i din roll och bygga vidare på din kompetens tillsammans med goda kollegor
 • en chans att få arbeta i en organisationskultur med höga ambitioner och en övertygelse om att vi med insikter, öppenhet och samarbete kan komma ännu längre
 • att få arbeta för en arbetsgivare som anser att det är viktigt med hållbarhet, vilket inkluderar både hållbara medarbetare och en hållbar miljö
 • en tjänst i ett tillväxts- och marknadsorienterat bolag.
 • en härlig arbetsplats i vårt fräscha huvudkontor på Kilsgatan 4, mitt i pulsen i centrala Göteborg.
 • ett bra kollektivavtal, ett schyst förmånspaket (exempelvis 4 000 kr i friskvårdsbidrag) och titt som tätt bjuds det på olika personalevenemang.
Om Kvdbil

Kvdbil är Sveriges största digitala aktör med begagnade bilar. I över 30 år har vi hjälpt människor och företag att köpa och sälja bilar. Och det är ingen hemlighet hur vi gör det - vi sköter hela bilaffären åt dig. Vi har sålt mer än 280 000 bilar på kvdbil.se och de har alla testats av våra professionella tekniker. Fordonsbranschen i stort har de senaste åren genomgått en omvandling för att kunna möta nya kundbehov och beteenden med ny teknik. På Kvdbil tycker vi det är viktigt att möta dessa förändringar med nya lösningar som adresserar hållbarhet, effektivitet och nya nyttjandeformer.

Om du klickar här kan du läsa mer om oss som bolag.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen "Skicka ansökan". Ansökningar per e-post kan vi tyvärr inte beakta.

I den här rekryteringen har vi valt annonsering och kanaler och tackar därför vänligen men bestämt nej till direktkontakt med försäljare och rekryteringsföretag.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Data & IT, IT-Arkitektur
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 8 nov 2022 (39 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

KVD-koncernen (eller KVD som vi också kallas) består i dag utav fem bolag; Moderbolaget KVD of Sweden, Kvdbil, Kvdpro, Bilpriser samt Forsbergs Fritidscenter. På KVD of Sweden arbetar olika koncernfunktioner, vilka har som uppgift att supportera alla bolagen inom KVD-koncernen. Kvdbil är Sveriges största nätbaserade marknadsplats för värdering och förmedling av begagnade företags- och privatägda bilar. Vi hanterar hela bilaffären åt våra kunder och alla våra bilar är testade av professionella tekniker. Kvdpro är en digital marknadsplats för försäljning av fordon, maskiner, verktyg och branschrelaterade tillbehör inom åkeri, lantbruk, entreprenad, bygg och industri. Vi lägger stor vikt vid tillgänglighet och enkelhet för våra kunder oavsett var i landet man befinner sig. Bilpriser är Sveriges största och främsta aktör inom bilvärdering och vi hjälper privatpersoner, företag och bilhandeln genom en rad olika produkter och tjänster. Forsbergs Fritidscenter, som är KVDs nyaste tillskott, är idag Sveriges största försäljare av husbilar och husvagnar, både nya och begagnade.