Lärling Installationstekniker, Göteborg (Delivery Operations)

Lärling Installationstekniker, Göteborg (Delivery Operations)

Vi bygger nästa generations Tekniker som utöver traditionell felsökning och installation sköter underhållet på våra produkter med uppkopplade övervakningslösningar och andra innovativa digitala lösningar. Du kan vara i början av din karriär med ett stort intresse för teknik, allt mellan installation och metodisk felsökning, och ser utbildningen som en perfekt språngbräda in i KONE.

På KONE förstår vi urbaniseringen, vi fokuserar på förbättringar och sätter oss in i människors behov och möjligheter. Tillsammans är vi med och utvecklar innovationer och nyheter som bidrar till att byggnader förbättras och våra städer blir bättre att bo i.

Programmet är till för dig som har viljan och ambitionen att utvecklas till en duktig Installationsteknikerhos oss. Vi letar efter dig som gillar att samarbeta, är affärsmässig och trivs i en omväxlande miljö. För att lyckas i rollen ska du ha ett stort engagemang för uppgiften och en vilja att förstå kundens behov.

Yrket passar dig som gillar fysiskt arbete, är händig, kreativ och som gillar att jobba i varierade miljöer både i inne- och utomhusmiljöer. Man jobbar oftast tillsammans två kollegor, fler beroende på jobbets storlek. Som Installationsteknikerarbetar du på många olika arbetsplatser ute i samhället och i olika typer av fastigheter. När en ny hiss ska monteras är det våra installationstekniker som sätter upp gejdrar (ledskenor), bygger samman hisskorgen, monterar in motorer, installerar styrsystemet och provkör utrustningen. Det är en hel del mekaniskt arbete och det krävs även kunnande i hydraulik och svetsning. Det är arbete med att dra ledningar till motor och styrskåp, schaktledningar och korgkablar samt att koppla in manöverutrustning. När anläggningen är monterad ska den också programmeras och finjusteras.

Lämpliga gymnasiala utbildningar för rollen är från drift och underhåll, industriprogrammet, bygg, elektronik och du måste ha minst grundläggande EL, A och B och ritningsläsning. Viktigaste är att du ska tycka om att skruva och kunna utföra montage efter ritning. Jobba i tuffa miljöer, och inte ha emot att jobba utomhus.

Fördelar för dig

Du får rätt förutsättningar och alla verktyg för att lyckas i din nya roll med en genomarbetad utbildning. Under nära handledning av en erfaren kollega växer du sedan in i din nya yrkesroll. Du får betald yrkesutbildning och lön från dag ett. Hos oss på KONE kommer du märka av engagemang, mod, respekt och enkelhet och det finns en stor vilja att stötta och hjälpa varandra på alla nivåer inom organisationen. Du kommer att erbjudas ett flexibelt arbetssätt med mycket eget ansvar och en möjlighet att vara med och påverka vår verksamhet framåt.

Utbildningen startar i 6 september 2021 och löper under ett år. Som Lärling anställs du på KONE AB och kommer under året att cirkulera mellan olika avdelningar inom Delivery- och Service Operations. Programmet innehåller både praktiska och teoretiska moment. Arbetet med våra kunders utrustning varvat med teoretiskt arbete kommer att ge en dig god insikt i hur yrket fungerar. För att du ska få en bra start på din karriär får du en personlig mentor samt en gedigen utbildning inom installation, service- och förebyggande underhåll på hissar, rulltrappor, port och dörrar. Du kommer under året få en inblick i våra processer, verksamhet och kultur. Efter programmets slut har du skaffat dig goda förutsättningar för en roll som tekniker och har på sikt möjlighet att gå vidare till andra spännande yrken inom KONE.

Låter det här som en tjänst som passar dig? Har du frågor om Programmet ?

Välkommen att kontakta Sophie sophie.rezaei@kone.com eller Lena, lena.sjo@kone.com

Sista ansökningsdag: 2021-04-12

Varmt välkommen att skicka in din ansökan!
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Trainee
Hemsida http://www.kone.se
Sista ansökningsdag 12 apr 2021 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

På KONE vill vi skapa en innovativ kultur som kännetecknas av samarbete och där varje individs bidrag verkligen räknas. Anställdas engagemang är viktigt för oss och vi uppmuntrar delaktighet och utbyte av information och idéer. Hållbarhet är en integrerad del av vår kultur samt i det dagliga arbetet. Vi följer etiska affärsmetoder och strävar efter att utveckla en kultur där samarbete, förtroende, goda prestationer och respekt för varandra värdesätts och belönas. Vi vill vara en utmärkt arbetsplats och är stolta över att kunna erbjuda ett utbud av upplevelser och möjligheter som hjälper dig att nå dina karriärs- och personliga mål samtidigt som du får möjlighet att leva ett hälsosamt och balanserat liv.